Stroe propune o nouă suspendare. Chirieac: Trebuie vorbit cu liderii europeni

Căloiu Oana / 24 Martie 2013 / 13:14 Salveaza PDF Comentarii
radu-stroe-dcnews
radu-stroe-dcnews

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat că atitudinea președintelui țării față de Convenția PDL de sâmbătă este inadmisibilă. În acest sens, Radu Stroe a propus o nouă suspendare a lui Traian Băsescu. În replică, analistul Bogdan Chirieac a spus că până la o nouă supendare a lui Traian Băsescu "este cale lungă", dar, dacă se decide suspendarea, România trebuie să își informeze partenerii europeni.

Ministrul de Interne a apreciat implicarea președintelui țării în Convenția PDL este de neacceptat, iar USL ar putea declanșa, din nou, procedura de suspendare a lui Traian Băsescu. Radu Stroe a propus o a treia suspendare, după ce a văzut reacția președintelui față de alegerea liderului PDL, respectiv filmulețul în care își lua adio de la PDL.

"Este inadmisibil ce a făcut Băsescu. Trebuie să ne gândim din nou la suspendare", a spus vicepreședintele PNL, Radu Stroe.

Bogdan Chirieac: "lucrurile trebuie întai negociate cu lideri europeni"

Analistul Bogdan Chirieac a comentat propunerea lui Stroe, spunând că, în cazul unei noi suspendări, nu se pune problema ca președintele țării se se "ascundă sub masa verde". Analistul consideră că "până la o nouă suspendare e cale lungă", cu precizarea că, în eventualitatea unei noi suspendări, se impune consultarea partenerilor europeni.

"Dacă se hotărăște o nouă susendare, ea trebuie făcută prin informarea partenerilor europeni și euroatlantici. Nu ca vara trecută, când România a fost de capul ei", a declarat Bogdan Chirieac. Analistul a adăugat: "dacă se dorește scurtarea calvarului României, lucrurile trebuie întai negociate cu lideri europeni".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24