Strigare la DNA! Mironescu, fostul secretar al Ministerului Afacerilor Interne, chemat pentru a da declaraţii în dosarul grupării din Portul Constanţa

laurentiu_mironescu_05_31003600_40875900
laurentiu_mironescu_05_31003600_40875900

Fostul secretar al MAI Laurenţiu Mironescu a fost chemat la DNA pentru a da o nouă declaraţie în dosarul privind gruparea din Portul Constanţa. Avocatul său a reclamat faptul că procurorii nu au admis cererile privind suplimentele de declaraţie sau de declasificare a unor documente.

Autor: Ciprian Ciocan

Fostul secretar general  al  MAI, Laurenţiu Mironescu s-a prezentat la DNA, luni dimineaţă, însoţit de avocatul său.

Avocatul Bogdan Cimbru, cel care l-a însoţit pe Mironescu la audiere, a susţinut că procurorul de caz are o "poziţie duplicitară" în sensul că, deşi în perioada în care Mironescu era arestat ar fi oferit asigurări că va admite toate probele pe care le va propune apărarea acestuia, iar acum, după eliberarea din arest, ar refuza să facă acest lucru, informează Mediafax. Acesta susţine că Mironescu a făcut de mai multe ori cerere să facă suplimente de declaraţie şi să fie declasificate unele documente ce ar putea constitui eventuale probe în apărarea sa, solicitări respinse de anchetatori.

"Gruparea Mironescu" se ocupa cu "captura statului", noţiune care exprimă forma cea mai înaltă a corupţiei, respectiv corupţia generalizată, pentru care este nevoie de mulţi oameni, persoane bine plasate şi influente, susţin anchetatorii. Acest grup infracţional organizat care ar fi luat naştere, potrivit DNA, în vama Constanţa , a prejudiciat bugetul statului cu sume cuprinse între 50.000 şi două milioane de euro la fiecare transport.

"Sumele de bani erau cerute cu o frecvenţă zilnică, în cuantum cuprins între o mie şi 7.000 de dolari pentru fiecare transport. În această modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat, în unele situaţii, cu sume cuprinse între 232.186,12 lei şi 8.280.932 lei pentru fiecare transport de marfă introdus ilegal", potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel