Striblea: Am renunțat de mult însă să judec la grămadă

Jurnalistul Cătălin Striblea explică, într-o postare pe blogul personal, de ce nu are nicio emoție privind întoarcerea în televiziune cu emisiunea "Ultima oră", pe care o va realiza alături de prietena și colega sa Liliana Ruse, în fiecare zi, de luni până joi, de la ora 18:50, la România TV. 

Cătălin Striblea le transmite, atât celor care l-au îndemnat să revină în televiziune, dar și celor care fie i-au transmis să renunțe, fie pentru a se îngriji de sănătate, fie pentru că televiziunea este "un mediu toxic, care corupe", concluzia tristă la care a ajuns în perioada în care a fost nevoit să ia o pauză: "Privind în acest an, cu mai multă detașare, industria din care fac parte, trebuie să recunosc că lucrurile nu stau bine. Unele programe sunt de speriat. Iar televiziunile sunt supuse atacurilor permanente atât din partea politicului cât și a colegilor de breaslă".

Jurnalistul postului România TV nu ezită chiar să recunoască că are o teamă.

"Cel mai mare reproș care li se aduce este că au pervertit ideea de jurnalism. Și probabil că în mare au dreptate. Sunt lucruri îngrozitoare la televizor. Sunt lucruri care mă sperie și pe mine. În fapt, televiziunile, într-o bătălie crâncenă pe audiență, au renunțat la jurnalismul informativ și vin să confirme părerile publicului sau se joacă cu latura emoțională a acestuia. Nu voi face multă teorie, dar unul dintre motive e că astăzi informația ajunge la public instantaneu și pe o sumedenie de canale. Asta modifică și abordarea programelor tv”.

Peste tot sunt oameni buni, răi și unii care sfințesc locul

În ceea ce privește latura politică, Striblea recunoaște că și-a împărțit colegii de breaslă în în "unii cu vederi de stânga și de dreapta, dar știe că "fiecare își pune în traistă cât poate duce. Și mai știu că până la urmă, publicul e cel care ne judecă pe toți", susține jurnalistul, convins că peste tot sunt oameni tot sunt oameni buni, răi și unii care sfințesc locul.

"Am renunțat de mult însă să judec la grămadă. Să spun că jurnaliștii de la cutare ziar sunt mai puțin respectabili sau profesioniști pentru că în ziar sunt emoticoane după cuvinte. Sau că site-ul cutare e plin de fete goale și pariuri. Sau că publicația care are cei mai buni jurnaliști face cele mai mari șmecherii cu audiența pe internet. Am învățat să nu aplic imaginea generală a unui produs peste oamenii de acolo. Presa nu are cum să fie diferită de România. Peste tot sunt oameni buni, răi și unii care sfințesc locul. De asta nu am nicio emoție privind întoarcerea mea la tv", explică Striblea.

În televiziune e ca la fotbal

Încrezător că noua emisiune va fi corectă, echilibrată, cu multă informație în premieră și care va ajunge relevant în scurt timp, jurnalistul Striblea promite că nu va fugi de breasla sa, pentru că "E meseria mea. Sunt colegii mei. Am trecut împreună prin bine și prin rău. Și mie mi-au fost alături. Desigur, de aici vor veni și înjurăturile, dar în televiziune e ca la fotbal. Ai intrat pe teren, unii te înjură alții te iubesc", conchide Cătălin Striblea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel