Striblea, discuție cu Bănicioiu. Striblea: Un ministru atipic

Cătălin Striblea, jurnalist B1 TV, a povestit că a avut o discuție cu ministrul, Sănătății Nicolae Bănicioiu.

VEZI ȘI: Exclusiv. Lovitură COLOSALĂ pentru români. "Sunt mulți care vor să-și pună ștreangul de gât"

"Aseară, după știrea cu scăderea demografică dramatică din ultimii ani, m-am întâlnit cu ministrul sănătății Nicolae Bănicioiu. Un ministru atipic. Își petrece multe seri mergând incognito prin spitalele bucureștene și văzând cum funcționează sistemul în mod direct. "De Crăciun, am stat trei ore într-unul din centrele de infarct (infarcturile sunt dirijate de ambulanță în câteva spitale precis determinate). În cele trei ore au fost 17 solicitări de infarct. 17", a povestit Cătălin Striblea pe blogul său.

Cifre înfiorătoare privind starea de sănătate a tinerilor

"România e printre puținele țări europene care semnalează infarcturi la vârste fragede: 18-19 sau 23 ani. Dar asta nu e tot. Date oficiale și ale asociațiilor de pacienți mai spun câte ceva. Aproximativ 600 de mii de români sunt infectați cu virusul hepatitei C. Dacă pui și hepatita B, sunt statistici care dau și două milioane de infectări. Adică e epidemie. Cel mai frecvent se ia prin transfuzii, intervenții la stomatolog, sex sau chiar la manichiură.

În privința cancerului, asociațiile de specialitate avansează până la 500 de mii de bolnavi. La CNAS sunt în evidență aproximativ 110 mii.

Mie, cifrele astea mi se par înfiorătoare. (...) Nu știu să trag o concluzie la povestea asta. Pot să spun doar că în țara asta singurii care vă puteți purta de grijă sunteți voi. Ceea ce ar trebui deja să faceți", a conchis realizatorul emisiunii "Ultimul cuvânt" de la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel