Striblea despre conflictul cu Luhan: Eu îmi apăr breasla

striblea
striblea

Jurnalistul Cătălin Striblea le-a cerut scuze celor care au asistat la conflictul dintre el şi europarlamentarul Petru Luhan,  duminică seară, şi a explicat motivele intervenţiei sale, într-un editorial postat pe rtv.net.

În articolul intitulat “Despre dobitoci şi manipulatori,“ moderatorul emisiunii “Ultima oră,“ Cătălin Striblea, a subliniat că sunt două lucruri care trebuie menţionate şi care au determinat intervenţia sa spontană de duminică seara. “Întâi cel care ține de cetățeni. Eu cred că cei care ne privesc nu sunt proști. Din contră. Oamenii nu pot fi prostiți și nici mințiți. Se poate întâmpla o dată sau de două ori, dar nu la nesfârșit. Sunt convins că românii, ca și alte nații, au un filtru bun și discernământ pentru a-și face propriile analize corecte. Este inadmisibil ca un politician (Petru Luhan - n.r) să le pună în discuție această calitate (...) În al doilea rând, eu vreau să-mi apăr breasla. Am făcut-o și atunci când dl. Antonescu i-a numit ratați pe unii jurnaliști ostili. Nu e cea mai bună breaslă, are marile sale probleme, nu ne înțelegem între noi și ne porcăim pe oriunde. Peste tot în lume jurnaliștii vor fi de o parte sau de alta a baricadei, dar în final eu cred că drumurile ne despart și nu scopurile,“ a explicat Cătălin Striblea. Acesta a condamnat vehement atitudinea lui Petru Luhan, spunâd că “e nepermis să-ţi numeştii adversarii dobitoci doar pentru că ei găndesc altfel.“

Jurnalistica, o pâine amară

Jurnalistul RTV declară că se doreşte a fi un ecou al tuturor jurnaliştilor care fac această meserie dar nu apar la televizor. Aceştia toţi merită apăraţi, iar dl Striblea suţine că o va face de câte ori va fi nevoie. “În fine, jurnalistica e o pâine cel mai des amară și care e muncită de zeci de oameni nevăzuți.  Ei nu poartă războaiele de pe sticlă și înseamnă mult mai mult decât cei zece moderatori vizați de domnul Luhan, căci la atât se reduce numărul “manipulatorilor”, dacă stai să te gândești. Iar numele zecilor de colegi ai mei merită apărat. Și o voi face apăsat de fiecare dată. Până când toți întâmplații în fruntea acestei țări o să înțeleagă că nu presa e problema României, ci ei,“ a conchis Cătălin Striblea.
În P.S - ul articolului, moderatorul emisiunii ”Ultima Oră,” menţonează că ar fi dorit să scrie despre o familie din Podari ai cărei copii sunt nevoiţi să meargă trei km pe jos până la şcoala din satul vecin. Dl Striblea spune că aceşti părinţi nu sunt îndobotociţi de nimeni, iar dacă ai lor copii vor avea şansa să meargă la şcoală, nici pe aceştia nu îi va îndobotoci cineva.
În cadrul emisiunii ”România Exclusiv”  de la RTV, de duminică,  Cătălin Striblea a intervenit în dezbaterea l-a care lua parte europarlamentarul PDL, Petru Luhan.  Oficialul PDL i-a caracterizat drept “îndobitociţi” pe românii care au votat cu USL şi urmăresc presa “prietenă” puterii actuale. În acel moment, Cătălin Striblea a intrat în direct în platou şi i-a cerut lui Petru Luhan să-şi prezinte scuzele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel