Strategia lui Macron pentru a o învinge pe Marine Le Pen. Discursul prin care vrea să atragă voturi

Macron, prezidențiale 2022
Macron, prezidențiale 2022

Preşedintele francez Emmanuel Macron a promis să se concentreze mai mult asupra politicilor climatice şi de mediu dacă va câştiga realegerea la 24 aprilie, în încercarea de a atrage noi alegători din rândul ecologiştilor, relatează sâmbătă DPA.

 

"Următorul meu prim-ministru va fi direct responsabil de planificarea ecologică", le-a declarat Macron susţinătorilor sâmbătă în oraşul Marsilia (sud), în timpul unei apariţii de campanie.

Numind criza climatică "bătălia secolului", care afectează toate domeniile vieţii şi politicii, Macron a prezentat perspectiva ca Franţa să devină o "mare naţiune a ecologiei".

Macron şi-a acuzat de asemenea concurenta de extremă dreapta Marine Le Pen că este sceptică la schimbările climatice, spunând că va irosi banii contribuabililor dezmembrând turbinele eoliene.

Alegeri în Franța pe 24 aprilie. Emmanuel Macron vs Marine Le Pen



Al doilea tur dintre Macron şi Le Pen, care va avea loc pe 24 aprilie, va fi un "referendum pentru sau împotriva ecologiei", a declarat preşedintele francez, promiţând că odată cu el la Elysee pentru un al doilea mandat, vor fi noi parcuri eoliene offshore, mai multă energie solară, mai mulţi copaci plantaţi şi posibil chiar o nouă "sărbătoare a naturii" ce va avea loc în mai.

Atât Macron, cât şi Le Pen trebuie să atragă alegătorii situaţi departe de loialitatea lor tradiţională de partid pentru a câştiga în turul doi. Alegătorii mai tineri probabil să fi votat pentru politicianul veteran de stânga Jean-Luc Melenchon în primul tur, deşi mulţi pur şi simplu s-au abţinut.

Tocmai pe aceşti alegători vrea să-i atragă Macron în a doua fază a campaniei sale concentrându-se pe probleme precum justiţia socială şi protecţia mediului, afirmă observatorii, relatează Agepres. 

Francois Holande și Nicolas Sarkozy, susținere pentru Macron

Fostul preşedinte socialist François Hollande i-a îndemnat joi "pe francezi să voteze pentru Emmanuel Macron" în turul al doilea al prezidenţialelor la 24 aprilie, în numele "coeziunii Franţei" şi "viitorului său european", scrie AFP.

"Esenţialul este Franţa şi coeziunea ei" şi "viitorul său european", a declarat fostul lider la postul TF1, explicând că candidata de extremă dreapta Marine Le Pen "ar pune sub smenul întrebării principiile noastre" şi "valorile noastre".

Candidata Partidului Socialist al lui Hollande, primarul Parisului Anne Hidalgo, a obţinut doar 1,7% din voturi în primul tur de duminică. Foarte impopular la sfârşitul mandatului său, Hollande este singurul preşedinte al Republicii a cincea, fondată în 1958, care nu a candidat la propria succesiune.

Predecesorul său Nicolas Sarkozy, figură tutelară a dreptei în Franţa, a anunţat marţi că va vota în turul doi pentru Emmanuel Macron, estimând că, "în situaţia actuală, este singurul în măsură să acţioneze".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel