Strategia lui Iohannis. Cristoiu: S-A SCHIMBAT! Se va declanşa o schimbare şi în PNL

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Publicistul Ion Cristoiu explică schimbările rapide de pe scena politică după alegerile parlamentare din 6 decembrie care au dus la demisia premierului Ludovic Orban din fruntea Guvernului.

„Ca să înţelegem ce se întâmplă începând de aseară trebuie să ne întoarcem la perioada de până la alegeri. Luni întregi preşedintele nu a acceptat nicio schimbare în atelajul puterii: nu a schimbat niciun ministru, deşi aveau probleme, şi-a proclamat mereu încrederea faţă de Ludovic Orban. A fost o politică, o strategie de păstrare a status quo-ului, o strategie ce pleacă de la un adevăr: când umbli la un atelaj, la o maşinărie a puterii s-ar putea să provoci o serie de lucruri pe care nu le poţi controla. Începând de aseară, Klaus Iohannis a renunţat la această strategie”, a spus Ion Cristoiu.

În opinia acestuia, demisia lui Ludovic Orban din fruntea Guvernului va declanşa o bătălie pe şefia PNL între grupările din partid.

„Prin demisia lui Orban din funcţia de premier s-a declanşat în PNL un proces care este foarte greu de controlat. Adică nemaifiind premier, îţi poţi pierde puterea în partid. Mai mult ca sigur, grupări anti-Orban se agită acum şi vor să-i ia locul la şefia PNL. Probabil că i-a promis şi şefia Camerei Deputaţilor.

(...) Ai două variante: ori premierul este şi şeful partidului, ori premierul este un tehnocrat militar, în genul lui Ciucă. (...) Chiar dacă rămâne numai preşedintele PNL şi cu atât mai mult al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban rămâne puternic”, a afirmat publicistul.

„Se va declanşa o schimbare şi în PNL şi, după părerea mea, nu va veni o personalitate”, a mai spus, potrivit Mediafax, publicistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel