Strângere de semnături în R. Moldova pentru intrarea în Uniunea Vamală

Vicepremierul Igor Dodon susține că utimele sondaje de opinie arată că majoritatea copleșitoare a basarabenilor preferă să se alăture Uniunii Vamale, în detrimentul Uniunii Europene.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a inițiat o companie de strângere de semnături pentru accederea țării din stânga Prutului în Uniunea Vamală, un organism comercial compus din Rusia, Belarus și Kazahstan.

"Am lansat o campanie la nivel național pentru susținerea intrării Moldovei în Uniunea Vamală și mai apoi în Uniunea Euroasiatică. În același timp, vom informa oamenii asupra beneficiilor acestei traiectorii de politică externă pentru țara noastră", a declarat, pentru Itar-Tass, Dodon, lider al socialiștilor și parlamentar, care a notat că basarabenii își doresc în proporție uriașă să se alăture Uniunii Vamale.

Prim-ministrul Iurie Leancă a parafat, în luna noiembrie a anului trecut, cu ocazia summit-ului de la Vilnius, Tratatul de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Evenimentele din Ucraina au accelerat procesul integării Chișinăului în UE, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, anunțând săptămâna trecută, pe Twitter, că Republica Moldova va semna Tratatul până în luna iunie a acestui.

"Mă bucur să anunț că am decis semnarea Acordului de Asociere cu Georgia și Republica Moldova nu mai târziu de luna iunie 2014", a scris portughezul pe rețeaua de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel