Stradă din Brașov, vândută de Fisc unei persoane. Ce are de gând să facă Primăria

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Geo Mada)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Geo Mada)

Fiscul a vândut o stradă din Brașov unei persoane. Ce planuri are, acum, Primăria.

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov a vândut prin licitație un teren pe care se află o stradă din Brașov. Primăria susține că a informat fiscul despre acest lucru care poate provoca probleme locuitorilor și anunță că ia în calcul mai multe soluții, inclusiv exproprierea, scrie Mediafax.

Reprezentanții Primăriei Brașov au redactat un comunicat de presă prin care explică faptul că au informat Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov înainte de organizarea licitației.

"Municipalitatea a informat încă din 2020 Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) cu privire la faptul că terenul scos la licitație are destinația de drum și că este interesată de achiziția acestuia... Municipalitatea a informat DGRFP-ul cu privire la acest aspect, cât și la faptul că înstrăinarea acelui teren către altcineva decât autoritatea publică locală poate crea o problemă de acces cetățenilor din zonă”, scrie în informarea Primăriei.

"Valoarea terenului scos la licitație era dublă față de prevederile ghidului valabile în 2022"

Licitația a avut loc în decembrie 2021, iar strada a fost cumpărată de o persoană fizică. În prezent, Primăria ia în calcul mai multe soluții pentru a intra în posesia străzii.

"Municipalitatea va continua procedurile pentru trecerea în domeniul public a acestui tronson de stradă, prin discuții cu noul proprietar, pentru a afla care sunt pretențiile acestuia. Municipalitatea ia în calcul posibilitatea exproprierii pe cauză de utilitate publică, la valoarea rezultată din evaluarea pe care municipalitatea o are pentru terenul respectiv, care reprezintă 20% din valoarea terenului pe care îl deservește drumul, procentul fiind valabil și în Ghidului notarilor publici din 2022”, anunță reprezentanții municipalității brașovene.

Primăria susține că a făcut mai multe demersuri pentru a intra în posesia terenului și că a încercat să modernizeze tronsonul de drum, pentru a reduce poluarea din zonă.

"Cu toate acestea, DGRFP a luat decizia de a continua procedura de valorificare - în condițiile în care valoarea terenului scos la licitație era dublă față de prevederile ghidului valabile în 2021 - și de a înstrăina acel teren către un terț”, este concluzia celor de la Primăria Brașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel