EXCLUSIV  STOPARE FAKE NEWS. Bârgăoanu, expert UE: Am inițiat discuții cu câteva licee din București

Ema Apostu / 23 ian 2018 / 13:22 Salveaza PDF Comentarii
ziare
Descriere foto: ziare

Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, expert al Uniunii Europene pentru dezvoltarea unei strategii împotriva fake news-ului, a oferit un interviu, în exclusivitate, pentru DCNews.

În cadrul discuției, expertul a fost întrebat ce face mediul academic pentru combaterea acestui fenomen.

Aceasta spune că a purtat negocieri cu unități școlare din Capitală pentru implementarea unor programe care să informeze elevii în legătură cu termenul de 'fake news'.

”Chiar înainte de a fi selectată în acest grup am inițiat câteva discuții cu câteva licee din București, în ceea ce privește inițierea unor programe de media readdressing pentru acest fenomen al fake news și al dezinformării online. Aceste programe vor fi la nivel de pilotare, vor fi la nivel de voluntariat, după aceea, în funcție de cum vor evolua ele, pot fi propuse măsuri. Efectiv mă depășește discuția dacă acest subiect va fi introdus în curicula liceelor, a școlilor generale.”, a spus Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu.

Rezolvarea

”Eu cred că rezolvarea acestui fenomen vine din programele de educare, din programele de cultivare a simțului critic.”, a mai spus expertul la DCNews LIVE.

Vezi răspunsul complet în video următor:

 

 

Recent, Comisia Europeană a numit în urma unui proces public de selecţie, 39 de experţi în cadrul grupului la nivel înalt constituit pentru a contribui la dezvoltarea unei strategii la nivelul Uniunii Europene, în vederea combaterii fenomenului ştirilor false („fake news'') şi a dezinformării în mediul online.

Printre cei 39 de experţi se numără şi prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu.

 

 

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24