STOP violenței! Părintele Vasile Ioana, soluții pentru a ne stăpâni furia: Am lucrat ani de zile la ele

Părintele Vasile Ioana, despre violență
Părintele Vasile Ioana, despre violență

Părintele Vasile Ioana de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București a vorbit despre soluțiile care ne ajută să stăpânim episoadele de furie.

Părintele Vasile Ioana propune câteva soluții împotriva violenței pentru ca oamenii să știe cum să-și gestioneze episoadele de furie. Preotul a arătat că omul violent, tiranul casei, trebuie oprit cu orice preț! Asistăm prea des la scene de violență fără să intervenim și asta ne transformă în complici, vinovați pentru pasivitatea și lașitatea noastră! Haideți sa punem STOP violenței de orice fel! Acesta este îndemnul părintelui Vasile Ioana de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București.

Izolarea agresorului

”Trebuie să oprim orice fel de violență! Nu se justifică în niciun chip! Trebuie să izolăm agresorul. În familie există tiranul care, de obicei, este bărbatul. Studiile arată că 86% din agresori sunt bărbați, în familie mă refer. De obicei, mama îi spune copilului: ”lasă că vine taică-tu acasă și-ți arată el!” Când vine tatăl, copilului deja îi crește pulsul, are reacții ca în fața unui animal feroce. Copilul intră într-o reacție de apărare și se naște în el un stres toxic care îi distruge rațiunea și atunci naști în el ce este mai rău. Mamelor, nu mai încurajați agresivitatea! Nu le mai ziceți copiilor: ”lasă că vine tac-tu!” Agresorul trebuie oprit! În momentul în care un tată își bate copilul, tu, ca mamă, suni la 112. Mai există un număr de telefon - 116111, este Telefonul Copilului. Nu trebuie să asistăm pasivi la violență! Dacă asistăm pasivi, suntem vinovați moral. Agresorul trebuie să știe că face ceva groaznic și atunci sunăm la 112. De asemenea, putem filma, astfel acționăm și agresorul simte că este ceva în neregulă”, a zis părintele la PRO TV.

Ascultă și întreabă copilul!

”Ascultă și întreabă copilul! Află cauzele violenței și comportamentului. Adică dacă un copil face o prostie, trebuie să afli motivul pentru care este agresiv. Copiii, de obicei, au agresivitate pentru că vor atenție. Părinții sunt ocupați, iar ei au nevoie de atenție. Arta dialogului este importantă. Dacă un copil l-a lovit pe altul, îi zici așa: ”dragul meu, te cobori la nivelul lui?” Vorbești cu el la nivel și îi spui: ”faptele tale au consecințe. Dacă tu l-ai lovit pe copilul ăsta, alt copil te va lovi pe tine. Răul se întoarce, copile drag!” Este nevoie de dialog, dragii mei! Dialogul și argumentele sunt esențiale”, a mai spus preotul Vasile Ioana.

Furia trebuie educată

”Toți avem furie, toți ne enervăm. Și copiii au furia lor. Furia trebuie educată. Este o emoție normală, este normal să ne înfuriem, să nu ne speriem de asta! Este normal să ne enervăm, dar aceasta poate deveni cauza unui conflict dacă nu suntem atenți. Când vine furia peste noi, oprește-te! Stai pe loc. Nu acționa când ești furios! Mi s-a întâmplat și mie. De exemplu, nu a venit chelnerul la timp. Îmi venea să-i zic vreo două, dar m-am oprit și i-am spus: ”ați întârziat puțin...” Adică am oprit furia! Când trece, îți dai seama că nu este în regulă”, a adăugat preotul.

Ce spune Biblia despre furie și mânie

”Ce spune Biblia despre furie și mânie? Biblia nu este de acord cu violența, sub nicio formă! Hristos a spus clar: oricine se mânie pe fratele său va cădea sub pedeapsa judecății. În momentul în care agresezi pe fratele tău, vei fi judecat, ori sus, ori aici pe pământ. (...) Nu te întovărăși cu cel iute la mânie”, a subliniat preotul Vasile Ioana.

Soluțiile Bisericii:

”Am lucrat ani de zile la aceste soluții. Prima este iubirea. Dragul meu, nu este în regulă ce faci. Tu trebuie să vii cu perspectiva iubirii când vorbești cu persoana violentă. De asemenea, răbdarea este importantă. Prin răbdare se construiește caracterul. Și iertarea este importantă. De asemenea, noi trebuie să fim furnizori de pace. În vremurile astea grele, haideți să aducem pacea în inimile oamenilor prin dragostea noastră! Cum facem asta? Doar cu Dumnezeu poți avea aceste daruri. Dumnezeu îți dă darurile astea! Sunt daruri divine. Cu pacea ta, poți deveni o soluție pentru omul furios. Când te vede liniștit, își dă seama că nu este în regulă ce face. Răutatea, ura, violența nu aduc nimic bun. Ar trebui să fim plini de pace, iubire, răbdare și să nu acceptăm, sub nicio formă, violența!”, a subliniat părintele la PRO TV.

VEZI ȘI: Tiranul care trebuie oprit cu orice preț! Părintele Vasile Ioana: Suntem la televizor, dar trebuie să o spunem!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel