STOP IT! Protest împotriva folosirii animalelor sălbatice în circuri

Circ
Circ

3 octombrie 2011 Animalele salbatice inchise in custi si dresate sa distreze publicul nu au ce cauta in circurile din Romania! Acesta a fost mesajul celor 20 de membri si simpatizanti ai Vier Pfoten care au manifestat pasnic in fata Circului Globus din Capitala, cu ocazia Galei de premiere a Festivalului International de Arta a Circului (FIAC), desfasurata duminica dupa-amiaza.

Imbracati in tricouri rosii, purtand indemnul ”Stop It!”, manifestantii au atras atentia asupra izolarii si metodelor dure de antrenament practicate in circuri asupra animalelor salbatice.

Acestea sunt tinute in lanturi, transportate in conditii improprii si fortate sa faca lucruri pe care nu le-ar face niciodata in natura. Sufera tulburari grave de comportament, au o sanatate precara, sunt subnutrite si, de cele mai multe ori nu sunt corect ingrijite daca se imbolnavesc.

Toate cele trei circuri participante la Festival - Circ & Variete Globus, Cirkus Scott din Suedia si Circul National Ucrainian - au inclus in spectacole numere cu animale salbatice: elefanti, camile, lame si lei de mare.

La finele Festivalului, Circul Globus a castigat premiul cel mare, intitulat ”Leul de Aur”. VIER PFOTEN considera acesta este un simbol neadecvat si ca un astfel de trofeu ar trebui sa fie acordat cel mult animalelor care traiesc in salbaticie. Mai mult decat atat, copiii - un public obisnuit al circurilor - nu ar trebui sa fie expusi unui astfel de ”spectacol”.

Printre spectatorii care au pasit pe covorul rosu al Galei s-au numarat si vedete autohtone, precum actorii Manuela Harabor, Magda Catone, George Mihaita sau cantareata Corina Chiriac. Ne-am bucura ca acestia sa fie deschisi argumentelor VIER PFOTEN si sa sustina cauza excluderii animalelor salbatice din spectacolele de circ. Ei s-ar alatura astfel celor peste 10.000 de sustinatori ai cauzei, care au semnat petitia on-line lansata de VIER PFOTEN in cadrul programului STOP IT!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel