Stoltenberg: NATO va pleca din Afganistan la timpul potrivit

Stoltenberg: NATO va pleca din Afganistan la timpul potrivit
Stoltenberg: NATO va pleca din Afganistan la timpul potrivit

NATO nu își va retrage trupele din Afganistan „înainte de momentul potrivit”, a declarat secretarul general Jens Stoltenberg, adăugând că talibanii trebuie să facă mai mult pentru a îndeplini mai întâi condițiile unui acord de pace cu Statele Unite.

Observațiile lui Jens Stoltenberg au venit luni, cu câteva zile înainte ca miniștrii apărării din cele 30 de state membre NATO să discute despre evenimentul de miercuri și joi. Partea principală a agendei conferinței virtuale va fi soarta misiunii de susținere a alianței, cu 9.600 de membri, în Afganistan, după ce Trump a încheiat un acord cu talibanii pentru retragerea trupelor. 

Deși niciun aliat nu dorește să rămână în Afganistan mai mult decât este necesar, nu vom pleca înainte ca momentul să fie potrivit. Vedem că este încă nevoie ca talibanii să facă mai mult atunci când vine vorba de a-și îndeplini angajamentele ... pentru a ne asigura că vor rupe toate legăturile cu teroriștii internaționali”, a declarat Stoltenberg într-o conferință de presă.

„Miniștrii vor continua să evalueze situația de pe teren și să monitorizeze foarte atent evoluțiile. Obiectivul nostru comun este clar. Afganistanul nu ar trebui să mai servească niciodată ca un refugiu pentru teroriști pentru a ne ataca țările de origine”, a mai adăugat secretarul general al NATO, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel