Stoltenberg (NATO), după răspunsul dat Rusiei: Suntem pregătiți pentru ce este mai rău

captură video, conferință Jens Stoltenberg, NATO
captură video, conferință Jens Stoltenberg, NATO

NATO refuză să renunțe la dreptul de adeziune al noilor membri și ”se pregătește pentru ce e mai rău”. 

”Diplomaţia este soluţia. Acolo unde e comunicare nu există riscuri." este declaraţia secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg. NATO este dispusă să se aşeze la discuţii cu Rusia.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a susținut o conferință de presă unde a făcut public răspunsul către Rusia care a solicitat un angajament scris privind neimplicarea NATO în Ucraina și Georgia și retragerea forțelor armate şi de armament din țările europene care au aderat la NATO după 1997. El anunțat și că NATO a solicitat, în acest sens, Rusiei, retragerea forțelor armate din Ucraina, Georgia și Republica Moldova. "Faptul că dăm acest angajament în scris ne permite să fim mai clar înţeleşi şi să eliminăm orice dubiu. Solicităm Rusiei să detensioneze imediat situația. NATO susţine şi militează în continuare pentru rezolvarea dezacordurilor şi stingerea conflictelor prin dialog. Diplomaţia este soluţia. Acolo unde e comunicare nu există riscuri.” este declaraţia publică şi fără echivoc a lui Jens Stoltenberg din această seară.

”Suntem pregătiți pentru ce este mai rău”

”Propunerile scrise ale celor 30 de aliaţi din cadrul NATO, trimise Rusiei în seara aceasta, acoperă o gamă largă de chestiuni diverse. Întindem o mână Rusiei pentru a încerca să urmăm o cale a dialogului, dar, în acelaşi timp, suntem pregătiţi pentru ce este mai rău” a mai spus el. 

Acesta a accentuat, în discursul său, că NATO este o alianţă de apărare care caută în permanenţă să evite confruntarea dar şi că va lua orice măsură necesară pentru a-şi proteja aliaţii. Tot în mesajul secretarului general NATO se confirmă că tensiunile sporesc pe zi ce trece şi că tot mai multe trupe sunt vizibile în vecinătatea Ucrainei şi la graniţa cu Belarus. Printre cele punctate de Stoltenberg amintim: 

NATO este dispusă să se aşeze la un dialog paşnic cu Rusia. 

Vom continua să ne aliniem cu nevoile militare ale Ucrainei. 

5000 de cadre militare NATO vor fi detaşaţi în următoarele zile. 

Rusia poate camufla un eventual atac (real) în spatele acestor simulări. 

Misiunea diplomatică americană apreciază că problema securităţii din Ucraina este ”imprevizibilă din cauza ameninţării crescute a unei acţiuni militare a Rusiei”. Situaţia "se poate deteriora foarte rapid", arată site-ul de internet al ambasadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel