Știri mondiale care nu au ajuns pe prima pagină

Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com

De la grevele din Sri Lanka împotriva planului de salvare a FMI până la protestele din Mexic din cauza noii legi electorale, principalele evenimente ale săptămânii care au avut mai puțină relevanță în presă.

Mexic iese în stradă împotriva slăbirii organului de control electoral

Peste 100.000 de oameni au ieșit duminică în stradă în Mexic pentru a protesta împotriva noilor legi care împiedică agenția electorală națională, despre care protestatarii spun că este o încercare a președintelui de a slăbi un pilon al democrației, îngreunând alegerile libere și corecte.

Purtând nuanțe de roz, culoarea oficială a organului de pază electorală care a contribuit la încetarea guvernării unui partid unic în urmă cu două decenii, protestatarii au umplut piața centrală a capitalei, Mexico City, scandând ”Nu te atinge de votul meu”. 

Principalul lider al opoziției din India a fost arestat pentru acuzații de corupție

Autoritățile indiene au arestat un lider proeminent al unui partid de opoziție care a încercat să se propună drept rival al partidului premierului Narendra Modi. Politicianul, Manish Sisodia, este un membru de frunte al Partidului Aam Aadmi, sau AAP, și ministrul adjunct șef al Delhi, al doilea funcționar din guvernul regional care controlează teritoriul capitalei naționale, potrivit Europa Today.

Sisodia a fost arestat duminică sub acuzația de luare de mită de către Biroul Central de Investigații, o agenție federală controlată de Modi, care l-a acuzat de nereguli într-o politică de vânzare a alcoolului adoptată de guvernul din Delhi în 2021.

Vicepreședintele Africii de Sud a demisionat după luni de acuzații de corupție

David Mabuza, vicepreședintele sud-african a cărui ascensiune politică a devenit emblematică pentru scandalurile și crizele de conducere care au erodat credibilitatea partidului Congresul Național African, a demisionat. 

Politicianul a depus jurământul ca vicepreședinte în 2019. În ciuda acuzațiilor de lungă durată de abuz financiar împotriva bărbatului, prezența sa continuă alături de președintele Cyril Ramaphosa a pus sub semnul întrebării capacitatea acestuia din urmă de a eradica corupția și de a restabili reputația partidului de guvernământ.

SUA solicită extrădarea fiului lui ”El Chapo” Guzman

Statele Unite au cerut Mexicului să extrădeze fiul lui Joaquin Guzman, cunoscut sub numele de El Chapo, puternicul șef al cartelului de la Sinaloa. Ovid Guzman, capturat în ianuarie, ar fi contribuit la conducerea renumitului cartel de când tatăl său a fost predat autorităților americane în 2017.

Tânărul Guzman a fost capturat în apropiere de orașul Culiacan, din nordul statului Sinaloa, declanșând un val de violențe care a provocat zeci. de decese. El Chapo, care și-a stabilit imperiul de contrabandă în oraș, ispășește o închisoare pe viață în Statele Unite pentru trafic de droguri, pe o perioadă de 25 de ani.

În Kenya, a fost stabilit dreptul de asociere pentru organizațiile LGBT+

Curtea Supremă din Kenya a criticat guvernul pentru că nu a înregistrat o asociație pentru persoanele LGBT+, declarând că decizia discriminează drepturile comunității.

În timp ce uniunile între persoane de același sex rămân ilegale în țară, Curtea a decis că toată lumea are dreptul de a se asocia. Hotărârea este punctul culminant al unei bătălii juridice de zeci de ani și o victorie pentru comunitatea LGBT+.

Hotărârea a fost întâmpinată cu o opoziție puternică, în special din partea bisericilor evanghelice și a politicienilor conservatori, în timp ce hashtag-ul #SayNoToLGBTQinKENYA a fost popular în ultima săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel