Știre REVOLTĂTOARE. Oameni cu handicap vs. studenți. UMILINȚĂ totală

tânăr
tânăr

Știu că în România nu ne mai poate surprinde nimic, dar totuși există o știre care nu are cum să nu vă revolte, deși nu este ceva nou.

În timp ce studenții, indiferent de vârstă, călătoresc cu trenul NE-LI-MI-TAT oricând, oriunde, la orice oră, în sistemul ”fără număr”, oamenii cu handicap sunt umiliți, că despre altceva nu poate fi vorba. Oamenii cu handicap au dreptul la DOAR 12 călătorii gratuite pe an!!! 12, în timp ce pentru studenți nu există nicio limită.

Purtătorul de cuvânt al Executivului Nelu Barbu a anunțat recent că ”persoana cu handicap grav și însoțitorul acesteia beneficiază de câte 12 bilete gratuite dus întors pe an, iar persoana cu handicap accentuat primește șase bilete pe an".

Înainte de această știre, credeam că doar românii care au bani să dea 50 de lei pentru un drum până, de exemplu, la Constanța, sunt umiliți și uneori dau această sumă fără a avea măcar unde să stea pe scaun în tren pentru că nu mai există bilete cu loc. Și totuși... când te gândești că un om cu handicap are doar 12 călătorii gratuite cu trenul, nu mai poți face niciun comentariu.

Petiție Vrem număr limitat de călătorii GRATUITE pe tren pentru studenți

Dacă și dumneavoastră vi se pare că avem de-a face cu o nedreptate, puteți semna petiția Vrem număr limitat de călătorii GRATUITE pe tren pentru studenți.

”Guvernul a decis ca studenții, indiferent de vârstă, să aibă număr nelimitat de călătorii cu trenul. Din acest motiv, un om care și-a terminat studiile și vrea pur și simplu să meargă cu trenul trebuie să stea în picioare pentru că nu mai găsește loc. Adică, de exemplu, un drum Constanța - București costă aproximativ 60 de lei. Tu plătești acest bilet, dar nu mai găsești loc. Și stai în picioare. În vagon nu mai este loc nici pe interval pentru că studenții au bagaje și abia au unde să și le pună. Așadar, dai 60 de lei și te înghesui pe hol, alături de cel puțin alți cinci oameni, lângă WC-ul de unde ies mirosuri care mai de mai care, în frig, unde se perindă să fumeze. Deși au ai plătit 60 de lei! Iar un student... zero lei, stă jos, când vrea, pe ce distanță vrea și de câte ori vrea... pe zi! Cerem număr limitat de călătorii pentru studenți! Sau un sistem astfel încât un student să plătească o sumă mică, dar un sistem în care să primeze responsabilitatea! Nu este normal ca studenții să aibă număr nelimitat de călătorii! Prin ce se întâmplă acum se încurajează și absenteismul pentru că ei pot oricând pleca în vacanță, nefiind constrânși de banii pentru tren. Semnați petiția dacă sunteți de acord ca studenții să aibă un număr limitat de călătorii pe tren!”, se arată în textul petiției care poate fi semnată AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel