Stimulente financiare pentru medicii anestezişti din Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea

Medicii specialişti ai secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea vor primi, lunar, stimulente financiare în limita a două salarii minime brute pe ţară pentru a nu renunţa la posturile pe care le ocupă.

Decizia a fost adoptată vineri, în unanimitate, de consilierii judeţeni, reuniţi într-o şedinţă ordinară şi va fi validă până la completarea numărului de posturi de medici specialişti.

"Momentan, s-a solicitat doar pentru ATI. Probabil că se vor avea în vedere şi alte secţii unde sunt situaţii de criză. Ştiţi că de săptămâna viitoare vor veni doi medici prin detaşare la secţia ATI", a declarat presei, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean (CJ), administratorul public al instituţiei, Vasile Strat.

El a mai spus că schema de personal a ATI prevede şase posturi de medici specialişti şi că, în prezent, secţia este deservită de doi medici anestezişti.

"Hotărârea de aprobare a acestor stimulente a venit în urma unei solicitări scrise din partea SJU ca urmare a ceea ce se întâmplă în câteva compartimente unde avem o criză acută de medici. Consiliul de Administraţie şi managerul de acolo au gândit o schemă prin care pot să intervină cu anumite stimulente pentru cei care fac gărzi suplimentare. Ştiţi că acolo s-a întâmplat ca doi medici să asigure tot programul secţiei într-o lună", a mai spus Strat.

Potrivit acestuia, stimulentele financiare vor fi acordate începând din luna mai, iar cuantumul acestora va fi stabilit de Consiliul de Administraţie al SJU.

Deficitul de medici este o problemă cu care SJU se confruntă de mai mulţi ani. Specialiştii continuă să ocolească Tulcea, deşi autorităţile judeţene le oferă fie plata chiriei, fie locuinţe şi au în plan şi proiecte de modernizare a unităţii spitaliceşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel