Știința confirmă: Câinii pot recunoaște oamenii răi

foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ

Câinii știu când oamenii au intenții rele, potrivit unui studiu.

Câinii au abilitatea de a percepe și reacționa la anumite comportamente și emoții umane, inclusiv cele asociate cu stări negative sau agresive. Cu toate acestea, interpretarea acestor comportamente și emoții depinde de modul în care au fost socializați și instruiți. Câinii sunt sensibili la limbajul nonverbal, tonul vocii și alte semnale subtile ale oamenilor, iar aceste semnale pot influența reacțiile și atitudinea lor.

Este important să subliniem că "puterea" câinilor de a "simți" răutatea este mai degrabă legată de reacția lor la comportamentul și energia persoanei, decât de o evaluare conștientă a caracterului sau intențiilor acesteia. Câinii pot deveni anxioși sau se pot simți nesiguri în prezența unor oameni care manifestă agresivitate sau comportamente negative.

Cu toate acestea, se crede că ar fi și ceva științific la mijloc. O demonstrează un studiu.

Cum pot câinii să recunoască oamenii răi?

Câinii își folosesc experiența anterioară pentru a înțelege dacă cineva nu este de încredere.

Experimentul a fost realizat cu 34 de câini și a fost împărțit în trei părți.

În prima parte, proprietarii de câini i-au îndreptat spre bolurile cu mâncare, iar câinii au alergat spre ea.În a doua parte, proprietarii au arătat spre boluri fără mâncare și i-au păcălit pe câini să alerge spre ele.În a treia parte, s-a descoperit că, câinii nu vor mai urma mâinile care indicau direcția. Ei și-au folosit judecata din experiența anterioară pentru a judeca dacă persoana este sau nu de încredere.Știința din spatele câinilor care simt oamenii răi.

Câinii au un al șaselea simț foarte evoluat și sunt, de asemenea, foarte receptivi la complexitățile comportamentului uman.

Când o persoană are intenții rele sau este pe cale să facă ceva rău, ritmul cardiac crește și se produc anumite modificări chimice în corp, cum ar fi creșterea nivelului de adrenalină, făcând-o să transpire mai mult decât de obicei.

Câinii, având un simț al mirosului extrem de dezvoltat și fiind într-o stare de alertă constantă, pot detecta rapid aceste mirosuri și schimbări de comportament. Instinctele lor sunt acute și sunt foarte vigilanți, trăind în prezent. Pot percepe vibrații pozitive sau negative și își pot modifica comportamentul în consecință, devenind mai rezervați sau mai hiper-agresivi în funcție de situație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel