Știați că? Pe ce parte a corpului s-a lăsat Cleopatra mușcată de o viperă pentru a se sinucide

Cleopatra a murit în anul 30 î.Hr., iar moartea sa este învăluită în legende și speculații. 

Potrivit celor mai cunoscute relatări istorice, inclusiv cele ale istoricului Plutarh, Cleopatra s-a sinucis. Detaliile exacte ale morții sale variază, dar există câteva versiuni predominante, iar cea mai răspândită e sinuciderea prin mușcătură de viperă:

Moartea prin mușcătura unei vipere: Cea mai celebră versiune este că Cleopatra s-a sinucis folosind mușcătura unei vipere (aspide), pe care și-a lăsat-o să o muște pe piept, în jurul sânilor. Acest act simbolic ar fi fost o metodă de a-și păstra onoarea și de a evita capturarea de către Octavian (viitorul împărat Augustus), care cucerise Alexandria și învinsese forțele lui Marc Antoniu și Cleopatra.

Otrăvirea: O altă teorie susține că Cleopatra s-ar fi sinucis ingerând otravă. Plutarh menționează această posibilitate, indicând că ea a avut mai multe modalități de a se sinucide și a ales cea care i se părea cea mai puțin dureroasă.

Interpretări și speculații moderne: În secolul XX și ulterior, au apărut și alte teorii. Unele sugerează că moartea Cleopatrei ar fi fost aranjată de Octavian pentru a elimina orice amenințare la adresa puterii sale. Totuși, majoritatea istoricilor consideră că aceste teorii sunt mai degrabă speculații decât fapte dovedite.

După moartea ei, Cleopatra a fost înmormântată alături de Marc Antoniu într-un mormânt situat în Alexandria. Dispariția Cleopatrei a marcat sfârșitul regatului Ptolemeic al Egiptului și începutul dominației romane directe asupra Egiptului, care a devenit o provincie a Imperiului Roman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel