Ştiai că atunci când se linge, câinele îşi consumă toată vitamina D? De ce e bine să doarmă în soare

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Tu știi de ce câinii iubesc să doarmă în razele soarelui?

Mai toţi proprietarii de animale de companie ştiu cât de fericiţi sunt câinii atunci când sunt în aer liber, vara, mai ales în zone însorite unde pot trage şi un pui de somn cu burta în sus. Dar ştiai de ce adoră să lenevească în razele soarelui?

Veterinarii ne recomandă să ne lăsăm câinii să zburde în voie în bătaia soarelui şi să nu ne temem că va face insolaţie. Un rezervor de apă la purtător va fi suficient, în caz de urgenţă. Câinii au nevoie să stea cât mai mult în soare deoarece, atunci când îşi fac toaleta şi îşi ling blăniţa, îşi epuizează toate resursele de vitamina D, spun oamenii de ştiinţă. La soare se vor încârca din nou cu vitamina D, precum nişte baterii.

Într-un videoclip publicat pe Tik Tok, un utilizator și-a filmat câinele în timp ce era întins la soare și se relaxa. Din imagini se vede cât de mult iubesc câinii să stea tolăniţi în zonele cele mai însorite.

@dogable.net Why Do Dogs Lay in the Sun? #dog #dogs #dogsoftiktok #doginsun #dogoutside #dogsleeping #dogapproved #doggo #doglover #fundog #sunbathing ♬ Suns - BCD Studio Luv.res(程昭瑜)

„Dar știi adevăratul motiv pentru care câinelui tău stă atât de mult timp în soare?”, spun alţi utilizatori care şi-au filmat câinii în aceleaşi poziţii. „Desigur, le place căldura, iar aceasta le reglează temperatura corpului, dar soarele are alte câteva beneficii ascunse. Soarele are multe alte beneficii sănătoase, cum ar fi vitamina D. Știați că vitamina D se găsește pe blana lor, iar atunci când se linge, această vitamină se consumă? Soarele poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerii, la sănătatea pielii și a blănii, îi ajută să aibă un somn mai bun și le stimulează serotonina" a continuat să explice unul dintre tiktokeri.

Potrivit site-ului de îngrijire a animalelor de companie PetCareRx, „fără vitamina D, câinele nu poate absorbi calciul. Animalul, ca şi omul de altfel, îl poate produce doar în lumina directă a soarelui. Vitamina D astfel generată este depozitată în păr și în țesuturile adipoase. Ajută la reglarea echilibrului de fosfor și al calciului din organism. Această vitamină este o necesitate pentru formarea oaselor”, notează publicaţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel