Stephen Hawking, omagiat la Jocurile Paralimpice

Preşedintele Comitetului paralimpic internaţional (IPC), Andrew Parsons, a tras oficial cortina peste Jocurile Paralimpice de la PyeongChang (Coreea de Sud), duminică, cu ocazia unei ceremonii de închidere în cursul căreia a fost adus un omagiu astrofizicianului britanic Stephen Hawking, decedat miercuri, informează AFP.

„A sosit momentul să declar închise Jocurile Paralimpice de iarnă de la PyeongChang", a declarat Parsons, la finalul unui spectacol care a combinat muzica, dansul, sunetele şi luminile. 

Preşedintele IPC a ţinut să salute memoria lui Stephen Hawking. "A fost un geniu, un pionier şi o inspiraţie pentru fiecare dintre noi:, a spus el. Eminentul om de ştiinţă, atins de maladia Charcot, care va încetat din viaţă la vârsta de 76 ani, a participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Londra, în 2012.

„Aşa cum Hawking a continuat să testeze limitele imaginaţiei sale, voi, sportivi olimpici, aţi împins încă o dată limitele efortului uman", a spus Parsons. La finalul ceremoniei de închidere, drapelul paralimpic a fost încredinţat primarului din Beijing, oraşul-gazdă al Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2012.

România, reprezentată de un singur sportiv la Jocurile Paralimpice


La PyeongChang, aproximativ 670 de sportivi din 45 de ţări s-au întrecut timp de nouă zile pentru cucerirea celor 80 de medalii de aur puse în joc la şase discipline: schi alpin, snowboard, schi fond, biatlon, hochei şi curling.

România a fost reprezentată la Jocurile Paralimpice 2018 de un singur sportiv, Mihăiţă Papară, care a ocupat locul 11 atât în proba de snowboardcross SB-LL1, cât şi în cea de banked slalom SB-LL1.

Pe primul loc în clasamentul pe medalii s-a situat delegaţia Statelor Unite, cu un total de 36 de medalii (13 de aur, 15 de argint şi 8 de bronz), urmată de cea a sportivilor din Rusia care au concurat sub drapel neutru, cu 24 de medalii (8-10-6).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel