Alătură-te comunității!
Stephen Hawking, omagiat la Jocurile Paralimpice

Dan Carp / 18 Martie 2018 / 18:43 Salveaza PDF Comentarii

Preşedintele Comitetului paralimpic internaţional (IPC), Andrew Parsons, a tras oficial cortina peste Jocurile Paralimpice de la PyeongChang (Coreea de Sud), duminică, cu ocazia unei ceremonii de închidere în cursul căreia a fost adus un omagiu astrofizicianului britanic Stephen Hawking, decedat miercuri, informează AFP.

„A sosit momentul să declar închise Jocurile Paralimpice de iarnă de la PyeongChang", a declarat Parsons, la finalul unui spectacol care a combinat muzica, dansul, sunetele şi luminile. 

Preşedintele IPC a ţinut să salute memoria lui Stephen Hawking. "A fost un geniu, un pionier şi o inspiraţie pentru fiecare dintre noi:, a spus el. Eminentul om de ştiinţă, atins de maladia Charcot, care va încetat din viaţă la vârsta de 76 ani, a participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Londra, în 2012.

„Aşa cum Hawking a continuat să testeze limitele imaginaţiei sale, voi, sportivi olimpici, aţi împins încă o dată limitele efortului uman", a spus Parsons. La finalul ceremoniei de închidere, drapelul paralimpic a fost încredinţat primarului din Beijing, oraşul-gazdă al Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2012.

 

România, reprezentată de un singur sportiv la Jocurile Paralimpice


La PyeongChang, aproximativ 670 de sportivi din 45 de ţări s-au întrecut timp de nouă zile pentru cucerirea celor 80 de medalii de aur puse în joc la şase discipline: schi alpin, snowboard, schi fond, biatlon, hochei şi curling.

România a fost reprezentată la Jocurile Paralimpice 2018 de un singur sportiv, Mihăiţă Papară, care a ocupat locul 11 atât în proba de snowboardcross SB-LL1, cât şi în cea de banked slalom SB-LL1.

Pe primul loc în clasamentul pe medalii s-a situat delegaţia Statelor Unite, cu un total de 36 de medalii (13 de aur, 15 de argint şi 8 de bronz), urmată de cea a sportivilor din Rusia care au concurat sub drapel neutru, cu 24 de medalii (8-10-6).

 

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +1    Negative: 0
Flash-mob. Dans popular de Ziua Internațională a Dansului

George Mihail Pârvan / 26 apr, 07:14

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.14