STENOGRAME INCENDIARE. Dan Andronic, la pertu cu prințesa Lia: Să-mi trimiți lucrurile!

Dan Andronic
Dan Andronic

Prințesa Lia se ruga de Dan Andronic, în 2011, iar acesta îi vorbea la pertu. Lia îi cerea un "om potrivit" pentru a avea succes cu retrocedarea, reiese din referatul prin care procurorii DNA cer sâmbătă arestarea preventivă a prințului Paul în dosarul privind retrocedarea nelegală a Fermei Băneasa, realtează Agerpres.

Afirmația este făcută într-o convorbire pe care cei doi au avut-o în anul 2011, ceea ce, potrivit procurorilor, demonstrează că discuțiile între cumpărătorul de influență și ceilalți membri ai grupului infracțional nu s-au purtat doar prin intermediul lui Remus Truică, ci și direct:

"doamnă: Bună dimineața! Bine. Deoarece timpul trece repede, am avea vreo posibilitate ca azi să-ți dau originalele și să vorbim despre... sau tu știi cel mai bine ce să faci pentru a găsi pe cineva despre care a zis partenerul că avem nevoie imediat.
Andronic: Azi... de la 12,00 am o mulțime de întâlniri, dar... i le poți da lui Marius... Marius...
doamnă: Este atât de important! Este atât să important să ajungem la omul potrivit și să...
Andronic: Să-mi trimiți lucrurile...
doamnă: Prefer să ți le dau ție, personal. Acestea sunt originale. Ai vrut să vezi originalele și atunci ți le dau.
Andronic: Da... Ok.
doamnă: Și vreau să știu că începi să te ocupi să îl găsești pe acest tip și noi putem să ajutăm ca să-l pregătim!
Andronic: Ok, dar nu pot să-ți dau răspunsul azi în legătură cu toate aspectele. Mai întâi, trebuie să văd și apoi să încerc să găsesc tipul".

Tot în anul 2011, anchetatorii au interceptat un mesaj transmis lui Dan Andronic de prințul Paul: "Am vorbit cu Robert. Va avea loc o întâlnire cu partenerul mâine. Poți să vii sau pot să te văd înainte să plecăm".

Referat procurori: Andronic, influent în lumea media și în cea politică

Potrivit procurorilor, atragerea lui Andronic în grupul infracțional a fost decisă de Remus Truică pentru a-l convinge pe prințul Paul că recuperarea bunurilor revendicate ar putea fi facilitată de presiunile exercitate prin mass-media, dar și de relațiile la nivel înalt pe care le avea jurnalistul.

"Pentru că imaginea publică contează foarte mult pentru prinț, membrii grupului, în special inculpatul Remus Truică, intuind o cale pentru a obține mai mult de la inculpatul Paul al României, în anul 2007 i-a fost prezentat acestuia inculpatul Andronic Dan, ca o persoană influentă în lumea media, dar și în lumea politică, fiind consultant responsabil de campania electorală a primului ministru. A fost folosit în cadrul grupului pentru a-i da prințului Paul convingerea că reușita demersului se va datora și presiunii media exercitată prin intermediul publicațiilor coordonate de acesta. De asemenea, a contribuit la întărirea convingerii prințului Paul în influența reală a grupului la nivel politic cel mai înalt în statul român, prietenia lui Andronic cu primul ministru fiind de notorietate", se arată în referat.

Procurorii DNA au dispus vineri reținerea prințului Paul și luarea măsurii controlului judiciar față de președintele Academiei de Științe Agricole din România, Gheorghe Sin, în dosarul privind retrocedarea nelegală a Fermei Băneasa.

Prințul Paul este acuzat de cumpărare de influență, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave, urmând a fi prezentat sâmbătă Curții de Apel Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel