STENOGRAME în cazul judecătorului Geanina Terceanu de achitare a fraților Becali și Cristi Borcea

Frații Ioan și  Victor Becali, Cristi Borcea și  judecătorul Geanina Terceanu au fost reținuți de DNA pentru dare și luare de mită. Potrivit procurorilor, cei trei oameni de fotbal i-ar fi dat magistratului 225.000 de euro pentru a-i achita în Dosarul Transferurilor, fapt concretizat de altfel în prima instanță.

O parte din bani au fost dați pe stadionul Stelei, la un meci cu Gloria Bistrița, iar judecătoarea a mers chiar și acasă la condamnați pentru a lua bani.

"Suspecta Terceanu Geanina este judecător la Tribunalul Bucureşti. La data de 24 februarie 2009 acesteia i-a fost repartizat dosarul penal nr. 3134/3/2009 al Tribunalului Bucureşti, Secţia a II-a Penală (dosarul cunoscut sub numele de „Dosarul transferurilor de fotbalişti"), dosar în care numiţii Becali Ioan ((...)), Becali Victor (CNP (...)) şi Borcea Cristian (CNP (...)), alături de alţi inculpaţi, fuseseră trimişi în judecată pentru comiterea unor infracţiuni de înşelăciunea şi de evaziune fiscală (rechizitoriul nr. 48/P/2006 din data de 30 septembrie 2008 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie).

La data de 3 aprilie 2012 suspecta Terceanu Geanina a pronunţat o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii trimişi în judecată şi pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina acestora, achitare pronunţată în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 („fapta nu există").

Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale efectuate în prezenta cauză (probe la care vom face referire în cele ce urmează), a rezultat că – pentru a pronunţa această soluţie de achitare – suspecta Terceanu Geanina a primit de la suspecţii Becali Ioan, Becali Victor şi Borcea Cristian suma totală de 220.000 de euro, sumă de bani pe care aceasta a primit-o în mai multe tranşe, începând cu luna aprilie 2009 şi până în luna mai 2012.

Cu privire la modalitatea de remiterea acestei sume de bani, din probele administrate în cauză reieşit că în luna aprilie 2009 suspecta Terceanu Geanina a primit în mod direct de la suspectul Becali Ioan suma de 10.000 de euro, sumă remisă cu prilejul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o într-un birou din incinta stadionului de fotbal Ghencea din Bucureşti.

Alţi 10.000 de euro au fost primiţi de către suspecta Terceanu Geanina în mod direct de la suspectul Becali Victor, în prezenţa suspectului Becali Ioan, în luna mai 2009, la locuinţa acestora din urmă situată în (...) , judeţul Ilfov.

Tot în luna mai 2009 suspecta Terceanu Geanina a mai primit suma de 40.000 de euro de la suspecţii Becali Ioan şi Becali Victor, sumă pe care aceştia din urmă au trimis-o judecătoarei prin intermediul (...).

[citeste si]

Sumele de bani primite de către suspecta Terceanu Geanina de la suspecţii Becali Ioan şi Becali Victor până la acest moment (mai 2009) au fost folosite de către acesta pentru achiziţionarea unei locuinţe (situate în Bucureşti, (...)); din evidenţa informatizată a Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară rezultă faptul că această locuinţa a fost cumpărată de către suspecta Terceanu Geanina la data de 22 mai 2009, pentru suma de 93.000 de euro.

În anul 2012, anterior pronunţării hotărârii de achitare în dosarul menţionat, suspecta Terceanu Geanina a mai primit de la suspecţii Becali Ioan şi Becali Victor suma de 105.000 de euro, sumă pe care cei doi au trimis-o judecătoarei prin intermediul (...) , soţia (...). Această sumă a fost remisă judecătoarei Terceanu Geanina în localitatea Movila, judeţul Ilfov, (...) .

Tot în anul 2012, după pronunţarea hotărârii de achitare, în lunile aprilie – mai, suspecta Terceanu Geanina a mai primit de la suspecţii Becali Ioan şi Becali Victor suma toată de de 45.000 de euro, sumă pe care cei doi au trimis-o judecătoarei tot prin intermediul (...) , în două tranşe.

De asemenea, în anul 2012, anterior pronunţării hotărârii de achitare în dosarul menţionat, suspecta Terceanu Geanina a mai primit de la suspectul Borcea Cristian suma de 10.000 de euro.

Din declaraţiile (.....) redăm următoarele aspecte relevante:

(.....)

După o săptămână sau două, am aranjat o întâlnire între Becali Ioan şi judecătoarea Terceanu Geanina, la stadionul din Ghencea, la un meci de fotbal, disputat - cred că - între Steaua şi Gloria Bistriţa.

(.....)

Aici, am ocazionat întâlnirea între Becali Ioan şi judecătoarea Terceanu Geanina. Astfel, am stat împreună cu judecătoarea la lojă, după care am fost sunat de către Becali Ioan şi mi-a cerut să o conduc pe aceasta într-un birou de la tribuna oficială. Am condus-o pe judecătoare la acest birou, împrejurare în care, de faţă cu mine, au început discuţiile între Becali Ioan şi aceasta.

(.....)

La sfârşitul acestei discuţii, Becali Ioan i-a întins un plic cu 10.000 euro judecătoarei, iar aceasta mi-a zis mie să îi iau eu până ieşim din stadion, motiv pentru care i-am luat de faţă cu cei doi. După ce am luat plicul cu bani, la indicaţiile judecătoarei, am plecat împreună de la meci, eu având asupra mea cei 10.000 euro. Imediat ce am ajuns la maşina mea, i-am înmânat acesteia plicul cu bani, ocazie cu care aceasta s-a uitat în plic şi mi-a zis că sunt 10.000 euro.

(.....)

M-am întâlnit cu aceasta prin zona Timpuri Noi, unde am înţeles că locuia cu chirie într-o garsonieră, şi m-a întrebat dacă pot să vorbesc din nou cu familia Becali să-i dea 70.000 euro, pentru că are nevoie de bani.

(.....)

În ziua următoare, m-a sunat Becali Ioan şi mi-a spus că este acasă în (.....) şi că pot veni la acesta pentru a-mi da banii.

(.....)

Când am ajuns împreună cu judecătoarea Terceanu Geanina la locuinţa acestora din Pipera, aici am găsit atât pe Becali Ioan, cât şi Becali Victor.

(.....)

La locuinţa acestora, fraţii Becali au început să discute cu judecătoarea, spunându-i că vor să fie achitaţi în dosarul pe care aceasta îl judeca, aspect cu care ea a fost de acord. Tot în cadrul acestei discuţii, Becali Victor s-a exprimat faţă de aceasta, spunându-i că după finalizarea favorabilă a dosarului urma să „fie foarte generoşi" cu aceasta. La un moment dat, eu i-am spus lui Becali Ioan că aceasta vrea suma de 70.000 euro. Becali Ioan şi Becali Victor mi-au spus că nu aveau pregătiţi atâţia bani, ci doar 10.000 euro, urmând ca a doua zi să îmi dea diferenţa.

(.....)

Aceasta a luat plicul cu bani, i-a pus în geantă şi a plecat împreună cu mine la locuinţa acesteia. A doua zi, cred că într-o zi de duminică, m-am întâlnit cu Becali Victor la barul (.....) , unde acesta mi-a dat suma de 40.000 euro, pentru a o înmâna judecătoarei. În aceeaşi zi, am sunat-o pe judecătoarea Terceanu Geanina, i-am spus că am rezolvat cu diferenţa de bani şi că va trebui să ne întâlnim.

(.....)

I-am dat acesteia cei 40.000 euro prin geamul deschis al maşinii, spunându-mi că se grăbeşte. I-am spus totodată că în plic sunt 40.000 euro, iar aceasta a rămas un pic surprinsă întrucât se aştepta la mai mult.

(.....)

Ştiu de la aceasta că cu puţin timp înainte de pronunţarea hotărârii de achitare în dosarul „Transferurilor" de către judecătoarea Terceanu Geanina, (.....), s-a întâlnit cu Becali Victor, undeva pe Şoseaua Fundeni, împrejurare în care acesta i-a dat suma de 105.000 euro pentru a o înmâna judecătoarei Terceanu Geanina. Astfel, (...), după ce a primit banii de la Becali Victor, a mers undeva în Ialomiţa (.....) şi i-a dat judecătoarei Terceanu Geanina suma de 105.000 euro.

Tot de la (...) ştiu că, după pronunţarea hotărârii de achitare a tuturor persoanelor din dosarul „Transferurilor", Becali Victor i-a mai dat (...) , în două tranşe, respectiv o dată – 25.000 euro şi o altă dată 20.000 euro, pentru a-i da, la rândul său, judecătoarei Terceanu Geanina. După primirea banilor, (...) a mers din nou în judeţul Ialomiţa, (.....)şi i-a dat acesteia cei 45.000 euro.

Ştiu de la judecătoarea Terceanu Geanina că, înainte de pronunţarea hotărârii în dosarul „Transferurilor", Borcea Cristian l-a trimis pe (.....) , să-i dea acesteia suma de 10.000 euro, în acelaşi scop, menţionat mai sus, lucru care s-a şi întâmplat, din spusele acesteia. De asemenea, ştiu că din cei 60.000 euro daţi de familia Becali prin intermediul meu judecătoarei, aceasta şi-a achiziţionat un apartament în zona Văcăreşti-Tineretului, în apropierea Mall-ului Sun Plaza, cu suma de aproximativ 70.000 euro".

(.....)

(...) Din denunţul lui (.....) rezultă aspecte concrete, (...) ; numitul (.....) a indicat inclusiv blocul ((.....) ) unde judecătoarea a locuit anterior cumpărării locuinţei la care am făcut referire mai sus ((.....) ).

(.....)

Discuţia a fost purtată în contextul în care (.....) şi (.....) s-au deplasat la locuinţa suspectei Terceanu Geanina, căreia i-au solicitat cu împrumut suma de 150.000 de euro, sumă de care (.....) avea nevoie pentru a acoperi prejudiciul cauzat într-un dosar penal în care era trimis în judecată pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat.

(.....)

(.....): Mă, e vorba de BECALI.

(.....)

TERCEANU GEANINA: Cu cine ai vorbit?

(.....) : Cu Internele.

TERCEANU GEANINA: Cu Internele? Cine ţi-a...?

(.....)

9

TERCEANU GEANINA: ...[neinteligibil]... Cine, cine ţi-a... ţi-a

zis?

(.....): DNA-u', DNA-u', măi!

TERCEANU GEANINA: ...[neinteligibil]... nu mai veni.

(.....): Da.

TERCEANU GEANINA: Nu mai veni acum p-aici, să

scăpăm din chestia asta!

(.....): Ă?

TERCEANU GEANINA: Băi, nu spuneţi nimic de mine!

(.....)

TERCEANU GEANINA: D.N.A.? Da' D.N.A. a venit? Din

trafic te-a luat?

(.....): Da, mă da! Au venit şi m-au luat pe sus. „Bună ziua, nu știu

ce. Bună ziua.".

TERCEANU GEANINA: Înseamnă că te-au filat.

(.....)

TERCEANU GEANINA: Vai de capu' meu!

(.....)

TERCEANU GEANINA: Nu spuneţi... nu spuneţi nimic!

Asta este!

(.....) : Băi, stai liniștită, că dacă vroiam să te dau până acum,

te dădeam. Stai liniștită, că nu dau nimic.

TERCEANU GEANINA: Deci, îți dă instanța pedeapsa.

...[neinteligibil]... nicăieri.

(.....): ...[neinteligibil]... Păi, ia întreabă-i! Păi, da' te... păi...

10

TERCEANU GEANINA: Deci, pedeapsa o dă instanța! Ai înțeles?

Deci, nu daţi în gât, că pedeapsa o dă instanţă!

(.....)

TERCEANU GEANINA: Mai au alte probe?

(.....) : Ce probe să aibă?

(.....)

TERCEANU GEANINA: Nu zice nimica! ...[neinteligibil]...

(.....)

TERCEANU GEANINA: Na. Eu n-am mai rămas cu nimic

de-acolo! Adică, nu v-am zis?

(.....): Ai cheltuit toți banii? Mamă, mânca-ți-aș! Am zis că asta-i

sigură, zic: „Bă, vorbim cu ea." şi...

(.....)

TERCEANU GEANINA: Deci, n-am bani!

(.....): Da' banii ăia care... De la ăștia, 100.000?

TERCEANU GEANINA: I-am... i-am cheltuit.

(.....): I-ai cheltuit?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel