Stenograme în cazul judecătorului Cîrstoiu: „Fu rău, rău!”... „Nu mai...finish, finish, total!” "O urmăreşte şi pe mami"

veronica cirstoiu
veronica cirstoiu

Cazul mitei de 1,2 milioane de euro dată judecătoarei Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel București scoate la ivelă, de la o zi la alta, caracatița corupției din Justiție. Fragmente din stenograma interceptărilor, când fiul judecătoarei,  Florin Cergan, stabilea detaliile şpăgii împreună cu avocata Adriana Dascălu, apar în referatul în care procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a Veronicăi Cîrstoiu.

 Avocata îi explica că nu există niciun fel de pericol. „N-are ce!”, spunea aceasta. Florin Cergan a contrazis-o: „Ba da! Aţi văzut, acuma, cât a investit DNA-ul în astea de ascultare?”, „Nouă milione de euro!”, „...în sticle de coca-cola, în ceasuri, în bijuterii, peste tot!”. Discuţia avea loc pe 8 august, chiar în ziua în care massmedia arăta un contract de achiziţii publice făcute de DNA, relatează evz.ro.

 Florin Cergan şi Adriana Dascălu au fost interceptaţi atunci când puneau la cale redeucerea pedepsei unui alt craiovean, Gabriel Lucian Obeanu, condmanat la patru ani pentru evaziune fiscală. Afacerea dubioasă era intermediată de o altă avocată.„Şi o veni recomandată! Tu ai impresia că vine după stradă? Dacă-i din Craiova a venit recomandată!...(râde) „Păi cine ar avea încredere să-i dea atâţia bani?”, spunea Adriana Dascălu. Mita era de 50.000 de euro. Ea îi sugera astfel că intervenţia a evnit prin intermediul lui Dinel Staicu. „Deci, tot de la el, că da, dacă e din Craiova...şi recomandată, că-i femeie serioasă! Ori te ajută...Dacă nu, nici nu te încurcă”. Subiectul Dinel Staicu i-a declanşat amintiri neplăcute lui Florin Cergan: „Fu rău, rău!”. „S-o agitat şi cu ea...Nu mai...finish, finish, total!”. Florin Cergan era nemulţumit că unul dintre avocaţi ar fi turnat la DNA despre completul care l-a eliberat pe Dinel Staicu: Veronica Cîrstoiu, Liliana Bădescu şi Dumitriţa Piciarcă. „V-am mai zis ...(cuvânt indecent)...acela de avocat, Petre, ăla, şi dumneavostră, şti că sunteţi cu acesta (n.r. Dinel Staicu), şi o urmăreşte şi pe mami. Pac! Şi vede că vine şi mai rău...facem ....(cuvânt indecent)...cât casa...”  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel