STENOGRAME. Dan Andronic a folosit Evenimentul Zilei în afacerile restituirilor ilegale

Dan Andronic este acuzat că ar fi folosit Evenimentul Zilei pentru a   sprijini gruparea  condusă de Remus Truică în vederea averii obținerii terenurilor revendicate de Paul Lambrino, potrivit referatului procurorilor DNA.

Până în prezent, procurorii au efectuat acte de urmărire penală doar cu privire la retrocedarea Fermei Regale Băneasa, fermă care nu a aparținut niciodată Casei Regale..

Procurorii redau în referat interceptarea unei discutii între Remus Truică și un membru grupului infracțional organizat:

"membru grup": Ok, ok. Spune-mi, cum s-a mai avansat...? ....Cum este situatia cu Baneasa, am mai progresat? La sfarsitul acestui an tu vrei sa termini Baneasa?

REMUS TRUICA: Da, da, bineinteles.

membru grup : Fantastic! Te-ai descurcat foarte bine, ah?

REMUS TRUICA: Da, da."

În derularea activitatii infractionale, pentru fiecare etapa in parte, Remus Truica ii informa pe membrii grupului si asigura legatura intre acestia si Printul Paul.

[citeste si]

Totuși, din cauza neintelegerilor cu ceilalti membrii, in anul 2009, dupa obtinerea si valorificarea terenurilor dorite, Truica a iesit din "afacere" si locul sau a fost preluat de Claudiu Lucian Mateescu.

In acest sens are loc o discutie intre Marius Marcovici si Robert Rosu, pe 19 octombrie 2011.

"Marcovici Marius Andrei: Salut, Robert. Ce faci?

Robert: Bine. Zi.

Marcovici Marius Andrei: Putem sa ne vedem cumva un pic mai devreme de 16.00, la un 15.00 ceva, n-ai nicio posibilitate?

Robert: La 15.00 e ok.

Marcovici Marius Andrei: Ca sa-i zic lui acesta. Vin cu, il stii pe Lucian Mateescu?

Robert: Da, bineinteles.

Marcovici Marius Andrei: Asa. S-ar putea sa preia el conducerea asta si trebuie sa-i facem un soi de go through in ceea ce se intampla in firma, adica legal vorbind. Si sa fii pregatit cu astea. La 15.00.

Robert: E ok, e in regula

...Asculta! Trebuie sa-l ajuti mai mult, Dan, cu printii....Faptul ca ea te f... la cap nu prea ajuta proiectul. Stii? Nu prea e de ajutor sa fii cu capul in nori. ...

membru grup : Ok. Dar ziarul?

Andronic Catalin Dan: Da, ziarul o poate face, dar nu este suficient. Am facut ceva. Reactia nu a fost minunata, deci nu vreau sa mai folosesc acelasi canal.

membru grup : Ziarul?

Andronic Catalin Dan: Da. O sa fac ceva inainte de moment."

Remus Truica a constituit, alaturi de alte persoane, un grup infractional pentru dobandirea averii revendicate nelegal de Printul Paul, cerand in schimbul traficului de influenta intre 50-80% din fiecare bun obtinut, prejudiciul ajungand la aproape 136 de milioane euro.(Sursa: striripesurse)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel