STENOGRAME. Adrian Duicu, trafic de influență din biroul lui Victor Ponta. Ce spune premierul

Dezvăluiri explozive în dosarul șefului CJ Mehedinți. Adrian Duicu (PSD) făcea trafic de influență din biroul lui Victor Ponta.

Potrivit referatului procurorilor, prezentat de Gândul.info, șeful CJ Mehedinți a făcut trafic de influență chiar în cabinetul premierului Victor Ponta, în prezența ministrului de Interne de atunci - Radu Stroe. Adrian Duicu ar fi cerut ca şeful IPJ din judeţ să fie menţinut şi apoi avansat, iar în schimb poliţistul i-a promis că îl scapă de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Anchetatorii susţin că Ponta l-a convocat la Guvern pe însuşi şeful Poliţiei Române pentru a-i îndeplini cererile lui Adrian Duicu.

Duicu se lăuda că are influență asupra lui Victor Ponta

La data de 24 mai 2013, Ponea Constantin îl întreabă pe Duicu Ioan-Adrian, 'noutăţi mai aveţi acolo?' (cu referire la demersurile făcute asupra persoanelor din conducerea Ministerului Afacerilor Interne), răspunsul fiind 'nu, totul e absolut în regulă'.

La data de 11 iunie 2013, numitul Duicu Ioan-Adrian îi comunică numitului Dumitrescu Doru, că pe data de 13 iunie 2013, intenţionează să meargă la premier: „Mă duc la premier dimineaţă şi o să-l pun şi pe premier să sune, că eu vreau să-l stabilizez pe acesta bine acia".

Totodată, numitul Duicu Ioan-Adrian afirmă că intenţionează să meargă, împreună cu numitul Ponea Constantin Ştefan, la numitul Tobă Petre. În aceeaşi zi, numitul Duicu Ioan-Adrian a stabilit cu numitul Ponea Constantin Ştefan să se întâlnească la biroul acestuia.

Procurorii DNA susţin că Duicu şi-ar fi traficat influenţa chiar în cabinetul premierului Victor Ponta, din Palatul Victoria. Procurorii arată că Duicu a mers la Guvern să solicite menţinerea pe funcţia a lui Ponea. Procurorii menţionează că Duicu i-a transmis şefului IPJ că în cabinet se afla şi ministrul de Interne, la acea vreme fiind Radu Stroe şi că premierul l-a chemat la Guvern pe şeful Poliţiei, chestorul Petre Tobă, scrie Gândul.info.

Adrian Duicu vorbește despre o simplă relație de prietenie

În fața instanței, Duicu s-a apărat și a negat traficul de influență. A spus că toate discuțiile redate de DNA sunt „amicale și firești" între prieteni.

 „Cu privire la domnul Ponea, ne cunoaştem de mai mulţi ani, fiind concitadini, iar în ultima periodă am lucrat şi unul cu celălalt având în vedere funcţiile deţinute. Mai mult de cât atât, este şi membru al Agenţiei Teritoriale de Ordine Publică, care se află în subordinea Consiliului Judeţean. Precizez că niciodată nu a existat între mine şi domnul Ponea niciun pact sau înţelegere care să-l promovez în vreo funcţie sau vreun dosar de judecată. Referitor la discuţiile avute cu domnul Ponea, transcrise la dosarul cauzei şi referitoare la venirea sa şi a soţiei la Bucureşti, erau doar discuţii amicale şi fireşti între doi oameni cunoscuţi, amici, nicidecum condiţii impuse reciproc", s-a apărat Duicu în instanţă.

Victor Ponta refuză să facă mari declarații pe marginea acestui subiect

Întrebat de jurnaliști despre informațiile publicate în sursa citată, premierul a evitat să dea un răspuns tranșant. Victor Ponta spune că "nu crede" că a avut o astfel de discuţie cu Petre Tobă şi ironizează informaţiile apărute în presă. "Au fost şi prim-miniştri la mine în birou, au fost şi şeful CIA şi şeful SRI, vor fi chiar încântaţi să afle, din Gândul, ce am discutat şi ce nu", a comentat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel