Stema Ungariei tronează pe frontspiciul liceelor din secuime. Funeriu încurajează fenomenul

frontspiciu
frontspiciu

După ce în luna septembrie 2011, autoritățile publice locale din municipiul Gheorgheni, al cărui primar este PCM-istul Mezei Janos, au amplasat stema Ungariei pe frontispiciul Liceului Salamon Erno din localitate, acum a venit rândul Primăriei Miercurea Ciuc, condusă de UDMR-istul Raduly Robert, să amplaseze stema Ungariei pe frontispiciul Liceului Marton Aron din Miercurea Ciuc.

Clădirea Liceului Marton Aron se afla în reparații încă din vara anului trecut, fațada clădirii fiind acoperită. De curând însă acesta a fost terminată. Dupărenovare, fațada clădirii a fost ”îmbogățită” cu o stemă a Ungariei și o inscripție redactată exclusiv în limba maghiară, ”Rom. Kath. Fogimnazium”. La intrarea în clădire nu este amplasată stema României și nu este arborat drapelul României, așa cum prevede legea, conform blogului Tanasadan.

Surse din interiorul Liceului Marton Aron au confirmat faptul că stema Ungariei a fost amplasată pe fațada Liceului Marton Aron la presiunea primarului din Miercurea Ciuc, UDMR-istul Raduly Robert. Potrivit acestora, Raduly a ”poruncit” conducerii liceului să amplaseze stema Ungariei de vreme ce renovarea clădirii se face cu bani de la Primărie.

Anul trecut ministrul Educaţiei Daniel Funeriu a aporbat arborarea stemei Ungariei pe frontispiciul licelui "Salamon Erno" din Gheorgheni. La sesizarea senatorului PSD, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Educaţiei a considerat că stema Ungariei reprezintă de fapt un ornament, nicidecum o întinare a simbolurilor naţionale.

Citește și:

Funeriu a dat aviz ca stema Ungariei să fie arborată pe fronspiciul unui liceu din inima secuimii

Scrisoarea unui român din Ţinutul Secuiesc: Noi românii ne întrebăm dacă mai avem o patrie sau dacă mai suntem cetăţeni ai României

Imperiul contraatacă! Tokes compară situaţia secuilor cu cea a românilor sub Habsburgi

Gyorgy Frunda: “România nu este un stat naţional”. UDMR poate “să voteze împotriva Constituţiei”, dacă sintagma “stat naţional” nu este eliminată din legea fundamentală

Din ţinutul secuiesc: un primar român angajează în Primărie doar oameni care cunosc limba maghiară, nivel avansat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel