STELIAN TĂNASE: SRI să retragă OFIȚERII ACOPERIȚI din TVR

[] []

28 ian 2015 / 17:09
Salveaza PDF Comentarii

La o zi după demisia lui George Maior de la conducerea SRI, președintele-director general al Societății Române de Televiziune, Stelian Tănase, a lansat o solicitare inedită către Serviciul Român de Informații.

Stelian Tănase solicită SRI retragerea ofițerilor acoperiți din TVR.

"În urma recentelor declarații ale domnului George Maior, fost director al SRI, prin care a afirmat, indirect, că Serviciul Român de Informații are ofițeri acoperiți în presă, vă solicit să dispuneți retragerea acestora din cadrul Televiziunii Române. Apelul meu vine în completarea demersurilor pe care le-am făcut deja în interiorul Televiziunii Române. Așa cum am declarat public în ședința Consiliului de Administrație al SRTv din 22 septembrie 2014, le-am cerut membrilor CA, ca, în cazul în care sunt cumva agenți acoperiți printre ei, să ia în considerare retragerea din Consiliu", se arată într-o scrisoare adresată, miercuri, de Stelian Tănase generalului-locotenent Florian Coldea, care asigură conducerea interimară a SRI.

Stelian Tănase a amintit că George Maior, în calitate de director general al SRI, a declarat că identitatea ofițerilor acoperiți din presă nu va fi aflată niciodată, deoarece "e vorba de ofițeri acoperiți și de secrete de stat". Președintele-director general al SRTV solicită retragerea ofițerilor acoperiți din televiziunea publică, "care trebuie să funcționeze independent și să ofere cetățenilor informații corecte și echidistante", informează Agerpres.

Vezi și: Cinci întrebări cheie după demisia lui Maior din fruntea SRI

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25