Stelian Tănase răspunde acuzațiilor de CENZURĂ

tanase
tanase

Președintele interimar al Televiziunii Române, Stelian Tănase, a răspuns acuzațiilor de cenzură printr-un document trimis Comisiei de Etică din TVR și CNA. 

 

Stelian Tănase se referă la acuzațiile de cenzură aduse în cazul unui documentar, semnat de Monica Ghiurco, "Moștenirea clandestină", care a fost scos de pe postul televiziunii din Moldova, la cererea șefului interimar, Stelian Tănase.

"Precizăm că decizia privind eliminarea programului sus-menționat a intervenit ca urmare a exercitării controlului ierarhic redacțional asupra emisiunilor difuzate de serviciul public de televiziune în conformitate cu art IV 7 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al SRTV și cu prevederile legii 504/2002 a Audiovizualului, care permit exercitarea unui control redacțional prin intermediul mecanismelor și structurilor de autoreglementare a SRTV", se arată în document, potrivit paginademedia.ro.

Stelian Tănase mai arată că decizia de a scoate "Moștenirea clandestină" din grila de programe a fost luată înainte de data de 7 februarie, data difuzării materialului.

„Acuzațiile de cenzură ce s-au adus televiziunii publice în legătură cu oprirea de la difuzare a producției Moștenirea clandestină sunt total nefondate și netemeinice în contextul în care SRTV a acționat în deplină conformitate cu prevederile legale și statuare în vigoare. Acțiunile întreprinse cu respectarea prevederilor legale și statuare nu pot fi considerate în niciun caz a aduce atingere drepturilor fundamentale prevăzute în Constituția României”, mai arată Stelian Tănase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel