Stelian Tănase propune schimbarea legii TVR. "Dacă nu o schimbăm, TVR va avea o soartă tragică"

Președintele-Director General al TVR, Stelian Tănase, propune schimbarea legii cu privire la reglementarea activității Serviciului Public de Televiziune.

Propunerea lui Stelian Tănase prevede reorganizarea Societății Române de Televiziune (SRTv) în Serviciul Public de Televiziune (SPTv), controlat de Parlament, finanțat prin taxă TV indexabilă anual.

SPTv ar putea să fie sub autoritatea unui Consiliu de Supraveghere a Misiunii Publice (CSMP), numit de Parlament și format din reprezentanți ai sferei politice, dar și din afara ei. Îndeplinirea obiectivelor Consiliului va fi raportată Parlamentului o dată la patru ani, iar președintele Consiliului va fi chiar președintele SPTv. 

"Dacă nu schimbăm legea, televiziunea publică va avea o soartă tragică", a declarat Stelian Tănase.

"Acest proiect asigură autonomia televiziunii publice. TVR a reușit până acum să supraviețuiască, dar nu ne mai putem susține singuri, fără un consens pe ideea că este nevoie de o televiziune publică, puternică și independentă", a mai spus el. 

Klaus Iohannis, propus mediator 

Reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale prezenți la dezbarerea "Televiziunea publică în spațiul media din România. Situația actuală - cauze - perspective - soluții" vor susține un proiect de modificare a legii de funcționare a serviciului public de televiziune. Ei au propus invitarea Președintelui Klaus Iohannis de a media o consultare cu reprezentanți ai forțelor politice, în vederea adoptării unei noi legi pentru salvarea TVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel