Stelian Tănase: Patriarhul Daniel, într-o situație dificilă, după scandalurile din BOR

"Săptămina asta știrile despre Biserică au ținut pagina intii. Intii de toate, Biserica (ma refer la cea ortodoxa aici, sub sceptrul patriarhului Daniel) este zguduită de scandaluri sexuale. Un preot (Cristian Pomohaci) și un episcop(!!! ) sunt implicati ( separat ) în practici homosexuale. Pe scurt, este un scandal fără precedent", scrie Stelia Tănase pe blog

"Asta a îndemnat BOR să nu ignore situația cum făcea de obicei. Probabil că episcopul de Huși (prins în flagrant într-un filmuleț în timpul unei partide de sex cu un preot ) va fi demis și trimis la o mănăstire ca simplu călugăr. Și acolo va avea un cîmp larg de desfășurare pentru metehnele sale.

Nici vorbă, circulau destule zvonuri despre asemenea practici, și nu de azi de ieri. Mediul este propice împerecherii între persoane de același sex, numai că de data asta este vorba de fapte certe. Odată cu telefoanele mobile si camerele video minuscule se pot înregistra pe ascuns teodorovicitot felul de lucruri, altădată inaccesibile. Inclusiv partide de sex. Episcopul de Huși a fost prins într-o ambuscadă. Acest tip de imagini pot fi folosite pentru șantaj, estorcări, presiuni. Cazul de față. Așa au și ajuns în mass-media ultimele scandaluri, cînd episcopul homosexual a refuzat să plătească cîte 50.000 de euro unor preoti care dețineau proba !!! Nimeni nu crede că aceste cazuri sunt singulare. Numai că (în lipsă de probe concludente ) cazurile precedente au fost mușamalizate.

[citeste si]

Daniel se afla în față situației celei mai problematice de cînd este patriarhul Bisericii ortodoxe române. Credibilitatea sa și a BOR depind de reacția pe care o va avea la aceste fapte mizere, mai ales că morala și evlavia aici lipsesc. E doar mizerie umană și atît.

Altă poveste este cea cu impozitarea veniturilor Bisericii. A ieșit zilele astea la rampă întii Eugen Teodorovici, consilier al primului ministru de numai citeva zile. Apoi Liviu Dragnea ( un social-democrat, presupus ateu, daca ne luăm după doctrină) și Klaus Iohannis (un conservator, credincios ) au dat replica.Aadevărul este că Guvernul este constrîns să facă rost de iohannis 2bani, pentru că la acest capitol stă prost. A aruncat un balon de încercare prin vocea lui Eugen Teodorovici care a declarat joi seară – „Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani!". A doua zi a fost demis. Pentru asta, dar și pentru altele".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel