Stelian Tănase: Klaus Iohannis a profitat de nenorocirea din Club Colectiv

Stelian Tănase
Stelian Tănase

Fostul director al TVR, Stelian Tănase, scrie, pe blogul său, că a văzut, marți seară, un Klaus Iohannis "dinastic", care avea în față guvernul lui, cum și-a dorit de un an, de la victoria împotriva fostului premier Victor Ponta de la alegerile prezidențiale. 

"A fost o perioadă lungă în care Iohannis mai mult nu a apărut, în public. A călătorit, și-a văzut de viața lui privată. Probabil că și-a facut răbdădător lecțiile, a studiat jungla politică bucuresteană. Iată-l în noiembrie 2015 profitând ca un mare maestru de șah de împrejurarea că lumea a ieșit pe străzi să protesteze după nenorocirea de la Club Colectiv. Este o asemănare cu ziua de 16 nov 2014 – cînd lumea s-a răzvrătit asmuțită de rudele din diaspora. Lumea a ieșit masiv la vot după incidente petrecute la mai multe secții de votare din Occident și o psihoză pronunțată a capului de locuitor", a scris Stelian Tănase. 

Fostul director al TVR a continuat prin a sublinia că președintele a "mutat ca un campion" când a avut ocazia- "Dovadă că s-a adaptat în sfârșit la politichia bucureșteană. Cine l-a desconsiderat a greșit. Iohannis a stat ascuns la Cotroceni, pritocind planul cu care să-și consolideze puterea. Adică să scape de Ponta. Or, pentru asta avea nevoie de un guvern al său, cu oameni puși de el, care nu au partide în spate ca să îi facă, D-ne ferește, opoziție. Iohannis a vrut să fie play-maker-ul de pe această scenă. Sau mai pe românește – păpușarul șef. Cioloș e o jucărie in mâinile lui, nu se îndoiește cred nimeni". 

"Ponta prea are golăneala în fire ca să se potolească"

"Nu văd pe nimeni acum care să îndrăznească să-l miștocărească, să-l jignească în public, cum a făcut Ponta, care uitase că se terminase campania electorală și ar fi trebuit să revină la un ton politicos. Dar Ponta prea are golăneala în fire ca să se potolească. Iohannis a înghițit un an de zile paradele de dl Goe ale acelui priministru. A așteptat la cotitură și a devenit intr-o noapte, cînd lumea se astepta mai puțin, Nr.1 in politica românească. Jocul greșeala așteaptă, se spune la șah. Suntem intr-un regim prezidențial. Cind l-am auzit odată pe Crin Antonescu spunind că sub Iohannis va fi un regim prezidențial nu l-am crezut Se adeverește, a avut dreptate. S-a instalat chiar mai repede decît ne-am fi așteptat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel