Stelian Tănase: Dan Condrea a fost singur doar în clipa morții

Stelian Tănase
Stelian Tănase

Stelian Tănase scrie, pe blogul său, că marea problemă a afacerii Hexi Pharma este de a răspunde la întrebarea cine se află în spatele acestei mega-afaceri.

Stelian Tănase atrage atenția că Dan Condrea ar fi putut fi doar "păpușa, ținută de alte personaje, structuri, firme". El a continuat: "În România, din cauza mediului mafiotizat și cartelat din lumea afacerilor, nu te poți dezvolta dacă nu ai susținere politică, a partidelor, a serviciilor secrete, a guvernului, a administrației locale. Și dacă deschizi o pizzerie, tot trebuie să ai o protecție, măcar la primărie, dacă nu și mai sus. În plus apar doritori gata sa te dijmuiască, de la Direcția sanitara până la polițaiul din colț. E imposibil să dezvolți asemenea mega-afaceri de unul singur. E clar. Chiar dacă ai încerca, apar neinvitați șacalii și cer partea lor ca taxă de protecție, să te apere de concurență, să nu-ți dea cineva foc la prăvălie și sa te bage în faliment, etc". 

Stelian Tănase este de părere că "diverse instituții au prins ce se întâmpla la HexiPharma și în loc să-l oprească s-au băgat parte. Asta explică de ce a fost lăsat în pace atâta timp. Dan Condrea s-a reprezentat nu doar pe el însuși, ci o întreagă rețea de complici. O rețea". O altă ipoteză lansată este că HexiPharma "a fost creata de la început ca o sugativă și ca o păpușereală în care Condrea ținea doar fața, pentru că alții erau la butoane". 

"Dan Condrea nu a fost singur decât în clipa morții. El nu putea dezvolta o asemenana afacere (cu sute de licitații câștigate, cu sute de spitale și manageri, cu mii de contracte, cu minister, cu nenumărați clienți – o rețea vastă) fără complicități multiple la nivel înalt în instituții importante. Dan Condrea nu a dus acasă întreg profitul. L-a împărțit cu diverși. Dacă se ia urma banilor este posibil să se afle cine sunt ei și în numele cui a acționat", a mai scris Stelian Tănase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel