Stelian Tănase anunță ce vrea ”până pleacă la Bellu”

Stelian Tănase, președinte-director general al TVR, răspunde unui fan al scrierilor sale, mărturisindu-i că speră ca, "înainte să plece la Bellu", să finalizeze "rodul unui travaliu secret început prin 1993-4".

Întrebat de un cititor al romanelor sale dacă mai scrie, Stelian Tănase îi răspunde acestuia într-o postare pe blogul personal, recunoscând că, după ce a fost numit la șefia Televiziunii Publice, câteva săptămâni, nu a mai scris nimic, fiind "sub impactul șocului".

Abia după ce a trecut cu bine peste infarctul suferit în luna aprilie, Stelian Tănase s-a reapucat de scris, precizând beneficiile acestui har al său.

Citește și Un membru CA al TVR îl acuză pe Stelian Tănase. "Surprinzător"

"Scrisul zilnic e singura metodă de a scăpa de agresiunile și prostiile la care sunt supus în restul zile. Imi dă echilibru, îmi dă oxigen. E ca o fereastră deschisă într-o cameră neaerisită. Scriu în zori, (mă trezesc la 5,00, în general) pînă pe la 10,00, cînd plec de acasă. De aici încolo ajung iute să fiu acoperit de tot felul de mizerii. Pe scurt romanul la care scriu se numește "Funeraliile unui cîine" – este povestea tragică a unui maidanez adoptat și a stăpînului lui, un fotograf. Se petrece undeva în anii 2000 în București. Face parte dintr-o serie începută cu "Maestro", (publicat deja), care va continua cu apariții sper anuale pînă la nr 5. (urmează "Partida de vînătoare, un thriller politic"). Între ele este și romanul revoluției (parțial gata) la care visez demult", explică șeful TVR proiectele sale editoriale.

În final, Stelian Tănase dezvăluie: "Toate aceste romane sunt strict o meditație despre lumea românească de după 1989. Este rodul unui travaliu secret început prin 1993-4 ( sunt isprăvite în mare, mai au nevoie de un finisaj atent). Sper să închei totul în 4-5 ani, înainte să plec la Bellu. Sper că am răspuns întrebării cititorului meu".

În luna aprilie a acestui an, în perioada în care Stelian Tănase încă nu fusese validat ca președinte al Televiziunii Publice, scriitorul a suferit un infarct. Din fericire, promptitudinea cu care s-a intervenit asupra sa și faptul că Spitatul Fundeni este dotat corespunzător pentru cazuri de acest gen, Stelian Tănase s-a recuperat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel