Stelian Tănase a bătut palma cu Puterea pentru mărirea taxei TV

Membrii Consiliului Director al SPUS TV (Sindicatul pentru Unitatea Salariaților TV)  s-au întâlnit vineri cu șeful SRTv, Stelian Tănase, care le-a mărturisit că a renunțat pentru moment la planul insolvenței, dar că instituția publică este în faliment, iar salariile se plătesc din împrumut, se arată într-un comunicat al sindicatului.

"Vineri, 23.05.2014, membrii Consiliului Director al SPUS TV s-au întâlnit cu Directorul General Interimar al TVR, Stelian Tanase. Directorul General Interimar a subliniat că în primavară, din cauza situaţiei finaciare dificile în care se afla TVR, s-a pus problema insolvenţei – măsura care a fost evitata în urma „unor discuţii repetate şi delicate”. Conducerea SRTv a avut de ales intre insolventa , concedierea a 1500 de oameni sau intocmirea unui plan de măsuri cu consecinte imediate. DGI a spus ca ideea de insolventa 'părea una viabilă', dar specificul institutiei l-a făcut să se răzgândească", spun reprezentanții SPUS TV.
 
Potrivit comunicatului, Tănase a spus că TVR este în faliment, iar cheltuielile sunt mult mai mari decât veniturile. "Cele mai mari obligaţii financiare sunt către ANAF, care a acceptat pentru moment să ne păsuiasca dacă se iau măsuri pentru redresarea situaţiei financiare a SRTv", conform comunicatului.
 
TVR renunță la mai multe canale
 
"Ca urmarea a celor menționate, conducerea SRTv va întocmi un plan de măsuri.
Astfel:
1) Plafonarea sumelor plătite pentru orele suplimentare după cum urmează: în prezent se plătesc aproximativ 23.000 de ore suplimentare ceea ce reprezintă 250.000 de euro/luna. DGI a precizat ca aceasta suma a fost limitata la 100.000 de euro/luna, sefii de structuri fiind avertizaţi sa programeze oamenii cu raspundere.

2) Reducerea cheltuielilor cu personalul prin aplicarea prevederilor Codului Muncii, Art.52 care precizeaza ca “angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului”. Măsura se doreşte a fi implemantata pe o perioada de trei luni, cu posibilitatea prelungirii acesteia pana la şase luni.

3) Închiderea unor canale fără a afecta existenţa statiilor locale. Propunerea vizeaza TVR NEWS, TVR HD şi TVR 3.
Stelian Tanase a spus ca „aceste măsuri se vor lua oricum”.
 
Mărirea taxei TV trebuia să se aplice de anul trecut
 
Conform sindicatului, Stelian Tănase a spus că taxa Tv va crește.
 
"DGI al TVR a subliniat că la finalul acestui an electoral există promisiuni că TAXA TV va fi mărită, că aceasta măsura este prinsă în memorandum şi trebuia aplicată din anul 2013".
 
"Totodata Stelian Tanase a precizat ca dacă vor fi luate măsuri pentru redresarea financiara a SRTv „exista promisiuni că vom fi iertați de datoria publică generată de măsurile fiscale din anii precedenți care se ridică la suma de 70 de milioane de euro”, mai spune comunicatul.

"În prezent în grila TVR exista 80 de programe, urmând ca în grila de vara să fie prezente mai puţin de 50 .Totodată, se încearcă găsirea de venituri suplimentare pentru TVR. Există câteva propuneri, cum ar fi înființarea unei şcoli de televiziune şi proiecte pentru accesarea de fonduri europene. Referitor la TERITORIALE, Stelian Tănase, a declarat că TVR 3 o să fie închis, dar acest lucru nu va afecta staţiile locale. Totodată, DGI a spus că nu înţelege de ce există diferențe organizatorice din punctul de vedere al numărului de personal între Studiourile Teritoriale. În viitor acestea vor avea o organigrama standard. Când a fost întrebat de externalizarea unor servicii, acesta a precizat că se analizează posibilitatea de a externaliza mai multe servicii", mai susține SPUS TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel