Stelian Ion, semnale pentru funcțiile cheie de la DNA și DIICOT

Stelian Ion a făcut noi precizări în această dimineață cu privire la plecarea sa din funcția de ministru al Justiției. 

Stelian Ion, ministrul demis al Justiției, susține că la nivelul Guvernului este necesară o modificare. Este nevoie de coordonare, a spus reprezentantul USR PLUS. De asemenea, Ion a vorbit despre semnalele pe care le-a primit privitoare la concursul pentru funcțiile de la DIICOT și DNA, scrie Mediafax. 

Vrea să continue guvernarea



Stelian Ion, ministrul demis de la Justiție, a declarat joi că USR PLUS este dispus să continue guvernarea. Condiția este să se schimbe modul de coordonare, a mai spus Ion.

„Avem toate ingredientele pentru o guvernare de succes, pe multe domenii acest lucru se întâmplă deja. Electoratul ne-a dat un vot, e important să lucrăm bine împreună.... Eu sper să se schimbe modul de coordonare, vreau să vad acțiuni comune ale miniștrilor USR și PNL, eu lucrez foarte bine cu secretarii de stat de la PNL”, a explicat Stelian Ion.

Semnale pentru DIICOT și DNA



În ceea ce privește procedura de selecție a procurorilor pentru funcțiile cheie de la DIICOT și DNA, ministrul demis a spus că a primit semnale potrivit cărora un reprezentant USR PLUS nu trebuie să se ocupe de aceste numiri.

Este vorba despre maniera în care se discută, nu despre presiuni și nici despre un partid anume, a precizat Stelian Ion.

„Am primit mai multe semnale de-a lungul timpului că un ministru USR nu ar trebui să facă această activitate, eu nu am spus acest lucru răspicat... nu vreau să accentueaz... eu am conștiința împăcată... Nu am simțit o presiune, dar am simțit o tăcere”, a spus Stelian Ion.

Ministerul Justiției pregătește concursul pentru ocuparea posturilor de procuror șef DIICOT, procuror șef adjunct la DNA și șefi de secție la DNA și Parchetul General.

USR PLUS vrea moţiune de cenzură împotriva lui Cîţu

Analistul politic Bogdan Chirieac crede că susţinerea unei moţiuni de cenzură de către USR-PLUS, aşa cum a anunţat Dacian Cioloş, este un atac la preşedintele Klaus Iohannis. Acesta arată că revocarea ministrului Justiţiei a fost o decizie corectă, dar şi că cele două partide vor ajunge la un compromis. 

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Chirieac: Preşedintele, într-o situaţie imposibilă. Se va ajunge la compromis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel