Stelian Ion: Florin Cîțu aruncă în aer TOT. Trebuie să plece definitiv

Stelian Ion/ foto gov.ro
Stelian Ion/ foto gov.ro

Stelian Ion, fost ministru al Justiției, consideră că premierul Florin Cîțu s-a compromis definitiv. 

”Din păcate, Florin Cîțu s-a baricadat cu lanțuri în Palatul Victoria, refuză să vină în fața Parlamentului, să vedem, printr-un vot democratic, poate că, împreună cu PSD, va obține o majoritate. Simbioza PNL - PSD se pare că funcționează. Este un atentat la adresa statului de drept și la adresa democrației în România să blochezi o moțiune de cenzură și, mai mult, să nu te prezinți în termenul legal în fața Parlamentului pentru a veni cu noua compoziție a Guvernului.

Vezi și: Dragu îl acuză pe Cîțu că împiedică Parlamentul. Îi cere noile propuneri de miniștri

Deja se pare că Florin Cîțu a întors pe autostradă pe contrasens și ne duce pe toți, cu viteză, împotriva regulilor democratice, ceea ce este de o gravitate extremă. 

Mai mult, aruncă în aer toate punțile care au existat și trebuie să existe în continuare între PNL și USR. A demis secretarii de stat, prefecții, prin vorbe, face tot posibilul să compromită coaliția. Mai mult, creează această atmosferă nocivă în România, din care rezultă că cine nu este în echipa câștigătoare este dușmanul poporului, o exprimare folosită în anii trecuți știm foarte bine de către cine. 

Prin intimidare, presiuni, frică, fără să ai o viziune, nu poți conduce o coaliție, darămite o țară. S-a compromis definitiv Florin Cîțu și trebuie să plece grabnic” a spus Stelian Ion, ministru revocat al Justiției în Guvernul Cîțu, într-o conferință de presă. 

Conform surselor din aparatul guvernamental, Florin Cîțu ar fi de acord să renunțe la șefia Guvernului, din poziția de președinte al PNL, dar cu anumite condiții: funcția de premier să revină PNL-ului, USR PLUS să primească aceleași portofolii, miniștrii demiși de el să nu se mai întoarcă în Guvern. Miniștrii demiși de Florin Cîțu sunt Stelian Ion (Justiție) și Vlad Voiculescu (Sănătate). 

Echipa lui Cîțu, PLAN pentru împăcarea cu USR PLUS. Ce urmează pentru miniștrii demisionari - Surse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel