Stelian Ion, despre ideea demisiei: Este exclusă! Nivelul discuţiei din CSM nu a fost coborât de mine

Stelian Ion, despre ideea demisiei: Este exclusă! Nivelul discuţiei din CSM nu a fost coborât de mine
Stelian Ion, despre ideea demisiei: Este exclusă! Nivelul discuţiei din CSM nu a fost coborât de mine

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, vineri, că este exclus să îşi dea demisia din funcţie, afirmând, totodată, că nivelul discuţiilor din Plenul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la proiectul de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie a fost 'coborât' de către unii membri ai CSM. 

Stelian Ion a fost întrebat în cadrul unei conferinţe de presă dacă intenţionează să îşi dea demisia după disputele avute joi cu unii dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii pe tema desfiinţării SIIJ.

'Eu mă aşteptam la o discuţie (...) de un anumit nivel. Nivelul discuţie a fost coborât nu de către mine, ci de către anumiţi membri. Puteţi verifica exact cum stau lucrurile. Ideea este că, în momentul în care ne adresăm unui membru CSM, ne adresăm unui judecător, eu nu mă adresez unei persoane anume şi, indiferent de părerea mea despre acea persoană, voi păstra întotdeauna respectul cuvenit faţă de funcţia pe care o are. Mi s-a părut total nepotrivită atitudinea în abordare în acest dialog pe care l-am avut din partea câtorva, puţini, membri din CSM.

Vezi și Florina Presadă anunță spargerea USR: Ei nu se vor mai regăsi în această construcție politică. Voi forma un nou partid progresist

Ideea unei demisii este absolut exclusă. Nu există absolut niciun motiv pentru lucrul ăsta, dimpotrivă, dacă este să analizăm perioada trecută, consider că m-am luptat cu absolut toate mijloacele pentru apărarea independenţei magistraţilor, pentru apărarea statutului magistraţilor, pentru apărarea ideii de Justiţie corectă. Acolo au fost discuţii de altă natură. S-au adus uneori nişte argumente care nu aveau nicio legătură cu realitatea şi nu au un fundament', a susţinut Stelian Ion.

Aviz negativ de la CSM

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, joi, proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. În timpul dezbaterilor, câţiva membri ai CSM, printre judecătoarele Lia Savonea şi Gabriela Baltag, l-au atacat dur pe ministrul Justiţiei.

'Vă spun că aţi venit în faţa CSM cu un proiect de lege inacceptabil. Este inacceptabil, pentru că Justiţia are nevoie de soluţii care să întărească independenţa judecătorilor şi nu să o slăbească, aşa cum urmăreşte acest proiect. Dacă ministrul Justiţiei din România se face că nu ştie cum a fost cu anchetarea judecătorilor în mod special, deşi şi procurorii au făcut obiectul unor astfel de anchete, pe care pe alocuri pot să le numesc abuzive. Deci, dacă ministrul Justiţiei din România se face că nu a auzit, n-a văzut, n-a citit despre astfel de anchete, atunci voi propune Secţiei pentru judecători să-i facem un inventar al acestor nereguli cu care poate ministrul Justiţiei ar fi trebuit să înceapă şi nu în modul acesta pompieristic', a afirmat Lia Savonea.

VEZI ȘI Stelian Ion, după avizul negativ al CSM: Am trimis la Guvern propunerea de desființare a SIIJ

'Sunteţi perseverent pe acest proiect şi perseverenţa dumneavoastră este una politică. Mai mult ca niciodată, alături de clasa politică ce v-a acordat susţinere, nu doriţi decât să subordonaţi Justiţia. Vorbiţi despre SIIJ ca şi cum ar fi suma tuturor problemelor din Justiţie. Dar despre DNA? Nu am auzit niciun cuvânt. Nu aţi spus nimic despre atrocităţile DNA. Luaţi mâna de pe noi, domnule ministru, şi luaţi mâna de pe SIIJ', i-a transmis Gabriela Baltag lui Stelian Ion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel