Stelian Ion: Autoritățile sunt timorate de Diana Șoșoacă

Stelian Ion/ foto gov.ro
Stelian Ion/ foto gov.ro

În scandalul recent dintre Diana Șoșoacă și o jurnalistă din Italia, a intervenit și fostul ministru al Justiției Stelian Ion.

Stelian Ion acuză Poliția că nu și-a făcut treaba în cazul Șoșoacă.

„Este absolut revoltător că instituțiile statului, pornind în primul rând de la polițiști, nu-și fac, așa cum chiar jurnalista italiană a atras atenția, nu s-a simțit apărată de polițiști, nu-și fac treaba. Ar fi trebuit cu celeritate întocmit dosar penal. S-a și filmat ce s-a întâmplat acolo și ar fi trebuit să se ia măsuri. Cazul e flagrant. În momentul în care te afli în biroul cuiva sau în casa cuiva și vrei să părăsești locul ăla și ți se interzice să părăsești acel loc, putem vorbi despre lipsire de libertate în mod ilegal”, a spus, la RFI, fostul ministru al Justiției Stelian Ion.

De asemenea, fostul ministru al Justiției susține că autoritățile sunt timorate de senatoarea Diana Șoșoacă.

„Da, sunt timorate (...). Se pare că nu reușesc sau nu vor sau ideea de funcție, faptul că deține o anumită funcție, ar trebui să fim toți egali în fața legii și, dacă există asemenea fapte, să se meargă mai departe. Păi, ne-a sfidat, a sfidat un Parlament întreg, nepurtând mască timp de luni de zile. N-a luat nimeni atitudine, nu s-a întâmplat nimic, adică n-a venit Poliția, n-a primit amendă, nu s-a întâmplat nimic”, a mai spus Stelin Ion.

„Exemplul acesta pe care îl dă îi încurajează pe cei care după aceea se suie pe capotele mașinilor de Poliție și se reped la polițiști (...). Și dacă-i senator, ce? Poate răspunde foarte bine în fața legii, nu este absolut nici o problemă (...). Dacă se încală legea, fie amendă, fie dosar penal, foarte clar, deci nu avem ce discuta. Dacă încălcăm legea fiecare dintre noi, suportăm consecințele, indiferent cum ne cheamă, cât de tare zbierăm, cât de tare ne smulgem părul din cap și ne ridicăm poalele”, a conchis fostul ministru al Justiției Stelian Ion.

VEZI ȘI: Șoșoacă și jurnalista de la Rai Uno. Mircea Badea: Atunci nu mi-a mai venit să mai râd... Mi s-a părut ciudat

Lucia Goracci, interviu în Corriere della Sera, după conflictul cu Diana Șoșoacă

Lucia Goracci şi-a spus versiunea în presa din Italia. „Mă simt bine acum. M-am întors în Italia, simt multă solidaritate în jurul meu. Dar mi-aş dori ca plângerea pe care am făcut-o la poliţie să fie dusă mai departe, pentru că ceea ce ni s-a întâmplat nu poate să fie trecut cu vederea. Nu voi generaliza despre ţară, despre un popor sau despre poliţie, în general, dar vreau ca plângerea mea să îşi urmeze cursul. În al doilea rând, era o jurnalistă din România cu mine, Delia Marinescu. Ştiu că şi ea a făcut o plângere. Sper ca ea să fie protejată", a declarat Lucia Goracci pentru Corriere della Sera. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel