EXCLUSIV  Stela Popescu ar fi împlinit 85 de ani. Ultimul INTERVIU acordat de marea actriță a fost pentru DCNews - VIDEO

Stela Popescu
Stela Popescu

Luni, 21 decembrie 2020, marea artistă Stela Popescu ar fi împlinit 85 de ani. Aceasta a murit pe 23 noiembrie 2017 în urma unui accident vascular cerebral. Cu o lună înainte de deces, actrița a oferit ultimul său interviu redacției DC News.

Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935 în Orhei, România și a decedat pe 23 noiembrie 2017 la București. A fost o actriță română de film, radio, revistă, teatru, televiziune, voce și vodevil. Marea actriță a realizat cupluri artistice celebre alături de Ștefan Bănică (până la moartea acestuia) și Alexandru Arșinel.

Invadarea Basarabiei de către armata rusă i-a rămas întipărită în minte

Marea actriță s-a născut în orașul Orhei, în Regatul României, într-o familie modestă de învățători. Valentina, mama actriței, era originară din satul Chiperceni, iar tatăl, Vasile Popescu, din Chiștelnița, județul Orhei, în prezent în Republica Moldova.

Prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata sovietică. Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Brașov.

Ultimul interviu a fost acordat redacției DC News

În 2017, pe 25 octombrie, cu aproximativ o lună înainte de deces, aceasta a oferit redacției DC News ultimul său interviu. Atunci, Stela Popescu oferea un mesaj extrem de emoționant:

"Ne apropiem de o mare sărbătoare. Să nu râdeți de mine. Eu sunt o româncă adevărată. Iubesc România! Mi-e drag pământul ăsta! Niciodată nu mi-a fost drag să mă duc în altă parte. Iubesc România și vă rog și pe voi să vă gândiți la viitorul ei. Este păcat. Țara asta este minunată. Poporul acesta este plin de talent. Faceți-l mai fericit! Dacă dumneavoastră veți crede în bucuria noastră, și viața va fi mai frumoasă. La mulți ani, vouă, tuturor! Și haideți să ne unim în bine. Gânduri bune pentru viitor. La mulți ani!", a punctat Stela Popescu.

Pe 23 noiembrie 2017 în jurul orei 15:40, Stela Popescu a fost găsită moartă în casă. Se pare că decedase de ceva vreme. A fost anunțat imediat serviciul 112, dar din păcate acesta nu a a răspuns manevrelor de resuscitare, constatându-se decesul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel