"Stegarul dac”, amintiri din 1989: "Urma să fiu condamnat". Ce a făcut la Revoluție

1530600_568166533271698_1568505750_n
1530600_568166533271698_1568505750_n

Revoluția din 1989 aduce amintiri diferite pentru fiecare persoană care a trăit acele momente. Unii și-au pierdut persoane dragi, alții au luptat cu speranță, unii se zbăteau între frică și dorința libertății. Oricare ar fi fost situația în care se aflau atuncii, trăirile au rămas vii.

[caption id="attachment_402900" align="aligncenter" width="640"] Foto: Facebook Cezar Avrămuță[/caption]

Cezar Avrămuță, cunoscut drept “stegarul dac”, a declarat pentru DC News:  “Eram student în anul II la Universitatea București, facultatea de Matematică, secția Informatică.

Fusesem exmatriculat din facultate și eram urmărit de securitate pentru că avusesem curajul să încerc să fug din țară în ´89 de două ori! Se punea problema să fiu judecat și condamnat pt tentativă de ieșire ilegală din tară. Mă aflam refugiat la țară, undeva pe lângă Vidraru, ca și acum și atunci, ca și acum, preocupările mele fundamentale se refereau la înțelegerea lumii, a vieții și a sensului existenței: în ultimă instanță la cunoașterea adevărului, a lui Dumnezeu.

Și cum vremurile erau foarte tulburi, iar eu eram foarte rebel, toți ai mei au insistat să stau cuminte acasă, iar eu m-am lăsat convins, mai ales că mă simțeam vinovat că le creasem probleme la serviciu. Și apoi, și atunci ca și acum, consideram că exteriorul este doar manifestarea interiorului, a nivelului de conștiință, așa că nivelul nostru de conștiință, concepțiile proprii trebuie schimbate iar nu reflecția acestora în lume.

Așa că, am văzut revoluția la televizor. Evenimentele le percepeam destul de confuz: eram entuziasmat că va veni democrația, dar nu știam ce e de făcut! Nu-mi imaginam că totul este ”o făcătură” și că ”revoluția” poate fi manipulată, și, mai rău, confiscată. Dacă mi-aș fi imaginat așa ceva aș fi fost cu siguranță în Piața Universității. Mă bucuram enorm însă că vom scăpa de comunism și de minciuna cu care acesta a infestat aproape iremediabil cultura și educația noastră.".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel