Ştefania Duminică a plagiat, susține Universitatea București

stefania duminica
stefania duminica

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei,  Ştefania Duminică, a plagiat lucrarea de masterat, susține Universitatea Bucureşti. Analiza a fost făcută de Comisia de etică. Disertaţia Ştefaniei Duminică este un plagiat "de formă extremă, masiv și rudimentar", situaţia fiind una incredibilă: "a luat o lucrare gata făcută și a schimbat numai numele autoarei cu al său", se arată în raportul Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti.

 Comisia de Etică a UB precizează că s-a autosesizat în legătură cu lucrarea de disertaţie "Pagini web în prezentarea elementelor de geografie a României în ciclul primar" a Ştefaniei Duminică, susținută în 2012 în cadrul Departamentului CREDIS al Universității din București.

În raportul privind plagiatul secretarului de stat din Ministerul Educaţiei se precizează că disertaţia este copiată ilicit după o lucrarea de disertație din 2008 cu excepția primelor pagini, 3-7, care sunt "copy-paste" după altă lucrare - "Instruirea asistată de calculator. E-learning și cursuri on-line" de asist. univ. dr. Theodora Chicioreanu.

"Este o situație incredibilă: doamna Ștefania Duminică a luat o lucrare gata făcută și a schimbat numai numele autoarei cu al său. Redactarea prin copy-paste și în secțiunile de introducere și concluzii, cele care ar trebui să dea marca de originalitate a unei lucrări, argumentează clar faptul că avem de a face cu un plagiat de forma extremă, masiv și rudimentar", se arată în raport.

În raport se menţionează şi că, din punct de vedere al integrității academice, plagiatul Ştefaniei Duminică este "o gravă încălcare a unor principii elementare de onestitate, corectitudine în munca de cercetare".

"Doamna Ștefania Duminică a semnat și o declarație pe proprie răspundere, așa cum cere regulamentul, privind calitatea de autor al unei lucrări originale care apreciem că se impune a fi analizată de către Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării, conform legii", se mai menţionează în raportul semnat de președintele Comisiei de Etică, prof. dr. Marian Popescu.

Autoarea este doctorandă la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universitățiii din București, unde susține activități de predare în conformitate cu statutul de doctorand, se mai precizează într-un comunicat de vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel