Ştefan Minovici cere retrocedarea Muzeului Minovici

muzeu
muzeu

Ştefan Minovici, urmaşul familiei Minovici, a dat în judecată Primăria Municipiului Bucureşti și cere în instanță revocarea donației prin care municipalitatea a preluat custodia asupra clădirii și a terenului aferent Muzeului Minivici.

Ștefan Minovici reclamăa, în cadrul procesului deschis împotriva Primăriei Capitalei, "nerespectarea prevederilor actului de donație referitoare la menținerea suprafeței terenurilor aferente Vilei Minovici, prin insîtrainarea de catre Primărie a circa 4.000 mp, și nerespectarea sarcinii care prevedea păstrarea destinației inițiale a terenurilor din jurul vilei - respectiv grădina și ferma" și "nerespectarea actului de donație prin autorizarea proiectului de construire a centrului de conferințe, a anexelor, a locurilor de parcare și a altor obiective care nu au nicio legătură cu obiectivul istoric prevăzut în actele din 1937".

Primăria Municipiului Bucuresti a preluat în custodie Vila Minovici - cunoscută sub denumirea Vila cu Clopoței și care găzduiește Muzeul de Artă Populară Prof. Dr. Nicolae Minovici - și terenul aferent acesteia în baza unui act de donație din 1937, realizat de Nicolae Minovici.

În calitate de urmaş al familiei Minovici şi preşedinte al Fundaţiei "Fraţii Minovici", el acuză Primăria Municipiului Bucureşti că a încălcat actul sub care donaţia clădirii .

Procesul se judecă la Tribunalul Bucureşti. Dosarul a fost înregistrat pe 29 noiembrie 2011, obiectul său fiind "revocare donaţie". Primul termen în proces este 5 aprilie 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel