Steagul secuiesc, prezentat de România la Congresul Internaţional de Vexilologie

steag secuiesc dece
steag secuiesc dece

În perioada 7–11 august 2017 a avut loc la Londra Congresul Internaţional de Vexilologie.

Heraldistul dr. Szekeres Attila István a fost singurul din România care a participat la acest eveniment prestigios, în cadrul căruia a vorbit în faţa delegaţilor sosiţi din toate colțurile lumii despre istoria şi simbolurile locului său natal.

În calitatea sa de preşedinte al Asociaţiei de Heraldică și Vexilologie din Transilvania, Szekeres Attila István a participat, cu sprijinul CJ Covasna şi al Asociaţiei Hunineu la Congresul Internaţional de Vexilologie. Potrivit jurnalistului Dan Tănasă, Szekeres Attila Isvan a prezentat cu mare succes istoria de un sfert de secol a steagului secuiesc.

La acest Congres au participat o sută de delegaţi, au susţinut prelegeri 43 de delegaţi, printre care şi Szekeres Attila István, care, după o scurtă prezentare de istorie şi a evoluţiei simbolurilor, a prezentat modul în care steagul secuiesc a devenit simbolul luptei pentru obţinerea autonomiei a comunităţii maghiare din România.

”În mod cu totul ticălos, nimeni din Ministerul Afacerilor Externe nu a fost prezent acolo pentru a contracara propaganda iredentistă promovată de Consiliul Județean Covasna pe bani publici. În mod normal, un reprezentant al MAE ar fi trebuit să fie prezent pentru a completa faptul că în istorie secuii au fost o nație distinctă de maghiari, că au fost maghiarizați complet iar în prezent nu mai există niciun secui în România. Mai mult, culmea asimilării, maghiarii utilizează simbolul unei alte etnii pentru a obține o autonomie teritorială pe criterii etnice”, precizează Dan Tănasă pe blogul personal.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel