STB SA retrage autobuzul etajat de pe linia turistică. Se înființează linia 361

autobuz
autobuz

Societatea de Transport București (STB SA) anunță închiderea sezonului pentru autobuzele etajate ale liniei turistice cu tarif special Bucharest City Tour, la data de 1 noiembrie 2018.

Totodată, STB SA înființează pe același traseu, începând cu data de 01.11.2018, linia urbană cu tarif normal 361, ca urmare a implementării Programului de Transport atribuit de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București - Ilfov.

Linia Turistică, cu autobuzul etajat, a servit, în anul 2018, un număr de aproximativ 55.000 turiști, din care 48.000 adulți și circa 7.000 copii, suma totală încasată ajungând la peste 1,37 milioane lei, cifrele fiind comparabile cu cele înregistrate în anul 2017.

În anul 2017, STB SA (fostă RATB) a încasat 1,32 milioane de lei, fiind înregistrată o creștere cu 3,5% față de sezonul 2016, când Bucharest City Tour a încasat aproape 1,28 milioane de lei.

Linia turistică Bucharest City Tour a fost inaugurată la 28 iulie 2011, iar de atunci numărul călătorilor a crescut an de an, ajungând la o medie de 55.000 de turiști pe an.

Linii traseu

Cele patru autobuze etajate ale acestei linii merg prin principalele zone istorice și de interes ale Capitalei, la un interval de succedare de circa 30 de minute, pe următorul traseu: Piața Presei, Arcul de Triumf, Șoseaua Kiseleff, Piața Victoriei, Calea Victoriei, Palatul CEC, Palatul Parlamentului, cu revenire prin Piața Unirii, Piața Universității, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Piața Presei.

Turiștii pot călători cu autobuzul Bucharest City Tour și prezentând la urcare voucherul primit de la partenerii STB SA: hoteluri și agenții de turism.

Cardul este valabil 24 de ore de la prima validare, oferind flexibilitate în alegerea programului, iar pasagerii având posibilitatea să întrerupă plimbarea, pentru a vizita obiectivele de interes întâlnite pe traseu și să o continue, ulterior, cu alt autobuz, din oricare stație aflată pe traseu.

Turiștii beneficiază și de un ghid audio în limbile română, engleză, franceză și italiană, accesibil cu ajutorul echipamentelor existente în autobuz, precum și prin instalarea unei aplicații pe smartphone, în urma scanării unui cod QR afișat în autobuz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel