STB începe, de vineri, să distribuie cele 100.000 de măşti medicale călătorilor

Foto: realitatea.net
Foto: realitatea.net

STB SA începe, de vineri, 31 ianuarie 2020, să distribuie măşti medicale către călători, pentru a diminua efectele răspândirii virusului gripal în mijloacele de transport în comun din Bucureşti.

Până în prezent, 2.332 de cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate la cabinetele de medicină şcolară din instituţiile de învăţământ de stat din Capitală, cabinete ce fac parte din reţeaua coordonată prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. La acest număr se adaugă elevii din învăţământul privat şi pacienţii care au mers la medicii de familie, date care nu sunt raportate către Primăria Capitalei.

Astfel, în prima zi vor fi disponibile circa 100.000 de măşti, care vor fi distribuite la cerere călătorilor prin intermediul celor 220 de centre de vânzare, celor 300 de controlori şi al conducătorilor de vehicule.

Cele mai multe măşti, disponibile la Otopeni



La centrul de vânzare de la terminalul Sosiri al Aeroporului Internaţional "Henri Coandă" sunt disponibile cele mai multe măşti medicale, acesta fiind un important punct de intrare în Bucureşti al cetăţenilor străini.

În funcţie de necesităţi, STB SA va suplimenta în perioada următoare cantitatea de măşti pentru distribuirea către călători.
Pentru protejarea celor din jur, STB SA le recomandă călătorilor care prezintă simptome de gripă să solicite măşti de protecţie de la centrele de vânzare, de la conducătorii de vehicule sau de la echipele de control şi să aibă în vedere faptul că, potrivit instrucţiunilor de utilizare, acestea trebuie îndepărtate atunci când se umezesc şi nu mai asigură protecţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel