EXCLUSIV  STB, dezinfecție și măști sanitare gratuite. Val Vâlcu: O URIAȘĂ RISIPĂ! Virusul trăiește doar câteva minute pe suprafețe

Roxana Neagu / 27 ian 2020 / 21:43 Salveaza PDF Comentarii

Jurnalistul Val Vâlcu a reacționat la anunțurile STB despre dezinfecția din mijloacele de transport și măștile medicinale distribuite gratuit. 

STB anunță că urmează a fi dezinfectate 1.600 de autobuze, troleibuze și tramvaie, la fel ca anul trecut, când a achiziționat servicii de dezinsecție și dezinfectare a mijloacelor de transport. Activitatea va avea loc între orele 22:00 și 01:00, de către o companie specializată, conform directorului STB. Cloramina va fi aplicată pe barele de susținere, pe geamuri, pe scaune și pe mânerele scaunelor. În plus, STB are intenția de a cumpăra și distribui măști sanitare către călătorii care vor dori, ca măsură de prevenție. 

Jurnalistul Val Vâlcu a reacționat, subliniind că ”Dezinfecția este o uriașă risipă, în condițiile în care se va face după ora 22:00, după ce toți călătorii au atins barele. Dezinfecția ar trebui să fie făcută după fiecare om care coboară din autobuz. Virusul se transmite pe calea aerului la 2 metri. Pe suprafețe, virusul trăiește doar câteva minute. Călătorii ar trebui să-și pună toți mască, să poarte mănuși, să se dezinfecteze. Ar trebui în stațiile de autobuz să fie dispensoare de dezinfectant și omul, după ce coboară din autobuz, cu mască, să-și dezinfecteze mâinile. A plăti o firmă să facă dezinfecție la 12 noaptea, la 6 ore după ce omul a călătorit, e o risipă. Ori firma respectivă face același lucru ca-n fiecare zi, nimic special împotriva gripei, ori sunt bani aruncați către o firmă contractată special pentru asta, virusul trăind doar câteva minute pe suprafețe.”

 

*Articolul prezintă o opinie

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25