EXCLUSIV  STB, concert în cinstea unor viitoare achiziții. Vâlcu: Dans în parc pentru promisiuni. Risc de imagine

D.C. / 05 iul 2019 / 21:48 Salveaza PDF Comentarii
STB Sursa: Facebook STB
Descriere foto: STB Sursa: Facebook STB

STB petrece sâmbătă în Parcul Izvor. Artiști de seamă vor concerta pentru a sărbători 110 de aniversare. Vor cânta pentru promisiunile Primăriei Capitalei, care anunță ce va achiziționa. Între timp, oamenii vor ajunge la concert cu mijloace de transport public fără aer condiționat și murdare, pe o zi caniculară, fiind prognozate 31 de grade. 

Transportul public bucureștean aniversează 110 ani de la înființare. Prilejul nu poate fi decât unul de sărbătoare, așa că Primăria Capitalei, prin STB, dă startul unei campanii prin care vrea să încurajeze bucureștenii să folosească transportul în comun. Așa consideră Primăria că va scăpa Capitala aglomerată de traficul infernal: ”Traficul rutier bucureștean poate deveni fluent numai prin încurajarea utilizării intense a transportului public.”

Promisiunile despre mijloacele de transport în comun

 

Primăria Capitalei subliniază că susține inițiativa prin următoarele măsuri: 

- achiziționarea a 400 de autobuze Otokar, normă de poluare Euro VI, cu cele mai moderne dotări, de la WiFi, ecrane de informare și numărarea automată a călătorilor, până la camere de monitorizare video pentru protejarea calatorilor – proiect implementat

- achiziționarea a 100 de troleibuze moderne, cu autonomie, din gama de 12 metri

- achiziționarea a 100 de tramvaie cu lungime de 36 metri

- achiziționarea a 130 de autobuze hibride

- achiziționarea a 100 de autobuze electrice

- modernizarea stațiilor de tramvai, troleibuz şi autobuz, prin achiziționarea de mobilier urban modern

- modernizarea a 10 km de linii de tramvai

Printre obiectivele și demersurile STB se mai numără: 

- achiziția a 40 de tramvaie cu lungime de 18 m

 - fabricarea a 18 tramvaie BUCUR LF

- echiparea cu sistem de aer condiționat a unui număr de 46 de tramvaie tip V3A

- echiparea cu sistem de aer condiționat a unui număr de opt tramvaie tip BUCUR LF. 

Concert în cinstea achizițiilor

 

În cinstea acestor promisiuni, STB le oferă bucureștenilor, sâmbătă, la ora 18:00, în Parcul Izvor, un concert susținut de What's Up, Smiley și Jo și întreținut de MC - Cristi Nitzu. Vor fi și ”influenceri”, bloggeri și vloggeri. Cei care n-ajung la concert, îl pot vedea pe Facebook, live. 

 

”E caniculă, oamenii stau în căldură, în tramvaie și troleibuze. E prima dată când se dă petrecere ca să anunți investiții care se vor face cândva, în viitor. Aceste manifestări publice au rolul lor, dar, în cazul STB, când lumea e revoltată, nemulțumită de lipsa condițiilor, de aglomerație, înghesuială, căldură, să faci o petrecere în cinstea RATB de 110 de ani... Sunt niște promisiuni și se face petrecere pentru promisiuni, sub pretextul că sunt 110 ani. Se face dans în parc pentru promisiuni. Dacă vorbim de zilele orașului, acțiuni cu caracter identitar, care au rolul de închegare a comunității, sunt de acord, e foarte bine că primăria se implică în astfel de evenimente, dar în cazul STB e un risc de imagine, pentru că lumea e destul de nemulțumită la peste 30 de grade, în condițiile în care o mare parte a mijloacelor de transport în comun n-au aer condiționat și să organizezi un astfel de festival în numele STB e un risc de imagine. Oamenii s-ar gândi dacă nu mai bine băgau aer condiționat în două tramvaie decât să faci petrecere pe care o motivezi cu promisiuni viitoare.” a comentat Val Vâlcu. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24