STB, acuzat de homofobie de Asociația Mozaiq, o organizație LGBT: Nu a fost o eroare. A fost o decizie conștientă a conducerii

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Asociația Mozaiq, o organizație LGBT, acuză STB de homofobie pentru că nu i-a mai închiriat un tramvai, invocând o defecțiune.

Asociația Mozaiq, organizație comunitară a persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transgender) a organizat o serie de evenimente dedicate comunității LGBT cu ocazia Săptămânii Pride din București (Bucharest Pride 2021) în perioada 6-15 august, scrie Mediafax.

"Pe data de 14 august, Mozaiq urma să organizeze un eveniment desfășurat într-un tramvai, numit ”, închiriat prin serviciul Societății de Transport București STB S.A. Contractul de închiriere al mijlocului de transport a fost semnat de către Asociația Mozaiq LGBT în data de 10 august 2021, urmând a fi semnat de o serie de directori și responsabili din partea Societății de Transport București. În procesul de semnare de către STB, pe data de 12 august 2021 am fost anunțați că tramvaiul s-a defectat și că ni se va revoca serviciul de închiriere.

Înțelegem că tramvaiul trebuie să fi fost funcțional la data semnării contractului de către Asociația Mozaiq, însă la momentul semnării contractului de către STB, acesta a devenit brusc nefuncțional. Credem că această întâmplare nu a fost o eroare logistică sau de comunicare, ci a fost o decizie conștientă a conducerii STB de a anula contractul și de a refuza serviciul unei asociații LGBT”, potrivit unui comunicat de presă.

"Un abuz și o discriminare fățișă din partea STB S.A."

Reprezentanții Mozaiq au cerut STB detaliile specifice ale defecțiunii tehnice invocate, traseul exact al tramvaiului „Cofetărie” cu numărul de inventar 2008, când a avut loc defecțiunea tehnică, dacă această defecțiune poate fi remediată până la data evenimentului amintit, precum și posibilitatea înlocuirii garniturii defecte cu o alta.

"La această solicitare Mozaiq nu a primit niciun răspuns momentan. Considerăm că anularea evenimentului de către STB reprezintă un abuz și o discriminare fățișă din partea STB S.A. și solicităm conducerii acestei instituții aprobarea evenimentului , eventual cu o altă garnitură funcțională, ori „ imediată a vehiculului defectat, arată reprezentanții ONGului..

"La 20 de ani de la dezincriminarea homosexualității vedem că persoanele LGBT sunt în continuare excluse, marginalizate și discriminate de la diverse servicii publice. Este inadmisibil, iar MozaiQ nu va tăcea, pentru că e de datoria noastră să ne cerem drepturile. Tocmai de aceea vom ieși în stradă să protestăm împotriva homofobiei conducerii STB vineri, ora 12, la sediul STB de pe B-dul Dinicu Golescu nr. 1, Sector 1, Bucureşti. Nu ne lăsăm călcați în picioare!” a declarat Vlad Viski, director executiv MozaiQ.

"Solicităm Primarului General Nicușor Dan să intervină"

"Solicităm Primarului General Nicușor Dan să intervină pentru a rezolva această situație inacceptabilă de discriminare fățișă împotriva comunității LGBT. Reamintesc că toată această situație apare în contextul dificultăților de negociere cu Primăria Municipiului București pentru aprobarea marșului Bucharest Pride” a declarat Ioana Dumitrescu, vicepreședintă MozaiQ.

Reprezentanții Mozaiq afirmă că se confruntă cu cazuri de homofobie și transfobie în foarte multe instituții publice sau private din România și că refuzul unui serviciu în bază discriminatorie este pedepsit prin lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel