STB, controale în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării restricţiilor

Sursa foto: STB
Sursa foto: STB

Începând de astăzi, Societatea de Transport Bucureşti STB SA intensifică acţiunile de prevenire a infecţiei cu SARS-COV-2.

Având în vedere hotărârea CMBSU nr. 19 ce impune noi restricţii anti-covid pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei cu COVID 19, Societatea de Transport Bucureşti STB SA va informa şi îndruma călătorii cu privire la utilizarea în siguranţă a transportului public.

Astfel, începând din 29 martie 2021, angajaţi ai STB SA vor fi prezenţi în staţii, precum şi în mijloacele de transport, pentru a oferi informaţiile necesare unei călătorii sigure şi eficiente.

STB SA recomandă călătorilor să urmeze măsurile de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus pe durata deplasării:

- Purtarea obligatorie a măştii de protecţie în mijloacele de transport în comun;
- Păstrarea distanţării fizice;
- Folosirea uşii din faţă pentru urcarea în vehicul, coborârea făcându-se utilizând celelalte uşi, pentru a preveni astfel aglomerarea în mijloacele de transport în comun;
- Utilizarea modalităţilor alternative de achiziţie şi de plată a călătoriei puse la dispoziţie de către STB SA - încărcarea online a cardului nominal, plata prin aplicaţia mobilă BPay sau plata prin SMS;
- Utilizarea aplicaţiei INFO TB ca instrument de planificare eficientă a traseului în timp real prin scurtarea timpului de aşteptare în staţii şi optimizarea rutei spre destinaţia dorită, în această aplicaţie fiind integrate şi traseele operatorului Metrorex.

De asemenea, în mijloacele de transport vor exista afişe cu aceste recomandări, anunţuri vocale transmise prin staţie, precum şi un clip video ce va rula pe LCD-urile din autobuze.

Mai precizăm faptul că toate vehiculele din parcul STB sunt zilnic igienizate interior-exterior şi dezinfectate cu substanţe speciale la ieşirea în traseu, respectând condiţiile igienico-sanitare impuse de situaţia actuală.

În plus, STB SA va monitoriza în perioada următoare liniile de transport cu flux mare de călători şi va suplimenta operativ cu vehicule din liniile mai slab solicitate, pentru a evita aglomerarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel